![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zrobiłem formularz który wysyła tytuł (czegoś tam) do bazy sql oraz obrazek do folderu (tricki) chciałbym jeszcze żeby wysyłał on nazwę pliku wybranego w tym formularzu. Lecz tego nie robi. Mam taki kod:
Kod [...] if (isset($_POST['zglos'])) { $upload = $_FILES['upload']; if ($upload['name'] != "" && !empty($upload['name']) && is_uploaded_file($upload['tmp_name']) && $upload['size'] <= $upload_maxsize) { $upload_ext = strrchr($upload['name'],"."); if (in_array($upload_ext, $upload_extensions)) { $upload_name = $upload['name']; move_uploaded_file($upload['tmp_name'], $upload_folder.$upload_name); chmod($upload_folder.$upload_name,0777); } else { $upload_error = $locale['fup124']; } } else { $upload_error = $locale['fup125']; } echo "<center> ".(!isset($upload_error) ? $locale['fup123'] : $upload_error)." <a href='".FUSION_SELF."'>".$locale['fup112']."</a> <a href='".ADMIN."index.php'>".$locale['fup113']."</a> </center>\n"; ///// $dodawanie = dbquery("insert into prace (praca,dodal,akceptacja,final,tytul) VALUES ('".$_POST['upload']."', '".$userdata['user_id']."', '','', '".$_POST['tytul']."')"); echo '<center><b><span style="color: rgb(247, 80, 19);">Praca została zgłoszona. Czeka na akceptacje przez Administratora!</span></b></center>'; } else { echo "<center> ".$userdata['user_name']." trick który chcesz dodać na konkurs, musi być wykonany w pełni przez Ciebie. Może być to: a) Zdjęcie b) Rysunek c) Fotomontaż Ważne aby dodana przez Ciebie praca była w pełni Twoja, i żeby nie był to żaden plagiat! Je¶li chcesz dodać pracę, wypełnij poniższy formularz. Uwaga: Proszę zamie¶cić swoj± pracę na jakim¶ darmowym uploadzie obrazków, np. <a href='http://imageshack.us/' target='_blank'>imageshack</a>. Ma to uchronić Nas przed włamaniem oraz przekroczeniem pojemno¶ci FTP. </center> "; echo ' <center> <form action="" method="POST" enctype=\'multipart/form-data\'> <table border="0" style="border-collapse: collapse"> <tr> <td>Nazwa pracy:</td> <td><input type="text" class="textbox" value="" name="tytul" style="width:200"></td> </tr> <tr> <td>Link do pracy:</td> <td> <input type=\'file\' name="upload" class=\'textbox\' style=\'width:250px;\'> </td> </tr> </table> <input type="submit" class="button" value="Zgło¶ pracę" name="zglos"> </form></center> '; } [...] Gdy zmienię Kod <form action="" method="POST" enctype=\'multipart/form-data\'> na Kod <form action="" method="POST"> wysyła mi nazwe tego pliku do bazy lecz nie wysyła już obrazka do folderu. Co z tym zrobić? Przypominam że tytuł wysyła w 1 i w 2 przypadku... [...] - dalsza część kodu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zostaw na miejscu
enctype=\'multipart/form-data\'> A w skrypcie zobacz co daje print_r($_FILES['upload']); ![]() Ten post edytował bim2 23.01.2009, 14:48:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam to dodać gdzieś? Bo po dodaniu wyskakuje mi błąd gdy wysyłam i nie dociera ani obrazek ani nazwa do serwera..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wróżka na nartach śmiga, jakie błędy?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod Array ( [name] => parko9ur.gif [type] => image/gif [tmp_name] => /tmp/phpilv0DT [error] => 0 [size] => 204077 ) ten kod co dałeś dodałem zaraz pod: Kod $upload = $_FILES['upload'];
Ten post edytował Domon 23.01.2009, 17:20:16 |
|
|
![]()
|
|
Więc obrazek przesyła, masz także jego nazwę
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No ale ja potrzebuje aby nazwa tego obrazka była wysłana do mysql tabela prace pole praca. I w tym tkwi błąd że nie ma go tam..
|
|
|
![]()
|
|
$_FILES['upload']['name'] zawiera nazwę obrazka...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 14:47 |