![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Własnie staram się zrobić Panel dzięki któremu mógłbym zmieniać w łatwy sposób informacje na stronie. Udało mi się zrobić w panelu wpisanie nagłówka, oraz tekstu, te dane są zapisywane w pliku tekstowym. po kliknięciu zapisz, na stronie pojawia się zapisany tekst, który jest odczytany ze świeżo nadpisanych plików. Ale dodatkowo chcę zrobić odnośnik hiperłącza w panelu, że np. klikając w "czytaj wiecej" na normalnej stronie to zostaniemy przeniesieni do odpowiedniego artykułu. Dodaje więc w panelu formularz gdzie powinno się wpisać adres, zapisuję ten adres w pliku txt. ok, ale jak teraz zrobić, by ten adres na normalnej stronie wyświetlił się w postaci hiperłącza o nazwie 'czytaj więcej' i kierował do strony zapisanej w Panelu? Oto fragment kodu co mam do tej pory: <? $naglowek=$_POST['naglowek']; $trescmini=$_POST['trescmini']; $plik1 = fopen ("naglowek.txt", "w"); if (!($plik1)) { print "błąd"; } else { fputs ($plik1, $naglowek1); fclose ($plik11); } $plik2 = fopen ("trescmini.txt", "w"); if (!($plik2)) { print "błąd"; } else { fputs ($plik2, $trescmini); fclose ($plik2); } ?> I jest ok, nagłówek i część treści się zapisują, a na stronie poprawnie się wyświetla, na stronie wyświetlam poprzez proste odwołanie require('naglowek.txt') oraz require('trescmini') Jak teraz dodać trzecią część z hiperłączem? adres hiperłącza byłby wpisany w formularzu i zapisany do pliku txt, ale jak go wyświetlić na stronie aby wyglądał 'czytaj więcej' i kierował do tego odnośnika zapisanego w pliku txt? Z góry wielkie dzięki za pomoc :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Popraw bbcode.
Coś takiego?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:05 |