![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zrobić (albo: który plik sourca zmodyfikować), aby sprawdzać rozmiar pliku ściąganego z innego serwera? Da się to całkowicie zablokować przez allow_url_fopen/allow_url_include, ale to musi być włączone. Poza tym chcę, aby był limit 5 MB. Jeśli większy - nie ściąga, mniejszy lub równy - ściąga.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zrobić (albo: który plik sourca zmodyfikować), aby sprawdzać rozmiar pliku ściąganego z innego serwera? Da się to całkowicie zablokować przez allow_url_fopen/allow_url_include, ale to musi być włączone. Poza tym chcę, aby był limit 5 MB. Jeśli większy - nie ściąga, mniejszy lub równy - ściąga. nie jestem pewien czy o to Ci chodzi:
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Nie w PHP. Nie dopiszę użytkownikom serwera do każdego pliku tego ograniczenia. To musi robić Apache (i dlatego jest w tym dziale).
Jakiś plik ze źródła Apache trzeba zmodyfikować (C++). Tylko który? Ten post edytował infoo1 22.01.2009, 16:39:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Nie w PHP. Nie dopiszę użytkownikom serwera do każdego pliku tego ograniczenia. To musi robić Apache (i dlatego jest w tym dziale). Jakiś plik ze źródła Apache trzeba zmodyfikować (C++). Tylko który? W takim razie zamiast Apache radzę się zainteresować plikiem konfiguracyjnym php.ini -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to, że taka możliwość nie istnieje. Można dać limit na pliki pobierane przez TC itp., ale nie pobierane skryptem z innego serwera. Nie da się tego ustawić. Trzeba zmodyfikować Apache'a.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:47 |