![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pole w którym wpisuje się nazwe kategorii, ta nazwa zapisywana jest w postaci tablicy w pliku php. Problem jest w tym ze mam 3 główne kategorie: Teledyski, Filmiki, Gry Online. Kod php wygląda tak:
Przed dodanim plik tele.php wygląda tak:
Nowa kategoria "inne" dodana w filmikach powinna być przypisana do tablicy $filmiki, natomiast dzieje się zupełnie coś innego ![]()
czyli cała reszta zanika ![]() Ten post edytował Kamil90 21.01.2009, 23:11:45 -------------------- Jak dobrze, że ktoś pomyślał i stworzył takie forum :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to r/w i b używa się w fopen dla plików binarnych, a Ty takiego nie używasz więc:
Druga sprawa to poniżej zapisujesz tylko tablicę $filmiki, bez $tele i $gryonline nadpisując dotychczasową zawartość pliku więc do drugiego argumentu musisz dodać 2 pozostałe tablice, i tu masz problem, bo musisz zbudować w pętli sobie takiego stringa....
Cały ten sposób dopisywania jest trochę niabałdzo ![]() Masz bazę danych na tym serwerze? Ten post edytował EarthCitizen 21.01.2009, 23:31:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam bazę danych, póżniej byłby problem bo w tablicach kategorie miałyby taki sam ID, więc już nie wiem czy się zabrać za bazę danych czy może skończyć w taki sposób jaki robimy... bo juz jest końcówka
-------------------- Jak dobrze, że ktoś pomyślał i stworzył takie forum :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat póżniej byłby problem bo w tablicach kategorie miałyby taki sam ID Tak, byłby problem... Cytat czy może skończyć w taki sposób jaki robimy... bo juz jest końcówka Końcówka początku problemów i zmian ![]() Ten post edytował EarthCitizen 21.01.2009, 23:35:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:44 |