![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem, chcę dać cień, który mam w jpg'u po kawałku w pionie i w poziomie, zależy mi na tym by było to w jednym divie,niestety poniższy kod nie działa: div{ background: url('tlox.gif') repeat x; background: url('tloy.gif') repeat y; } Co mogę zrobić?Zaznaczam że zależy mi na tym by było to w jednym divie. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod div{
background: url('tlox.gif') repeat-x; /* możesz ustawić tylko jedno tło i chyba tlo.jpg a nie gif? */ /*background: url('tloy.gif') repeat y;*/ } Ten post edytował EarthCitizen 21.01.2009, 22:07:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok, ale jest jakaś alternatywa by było to w 1 divie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam następujący problem, chcę dać cień, który mam w jpg'u po kawałku w pionie i w poziomie, zależy mi na tym by było to w jednym divie,niestety poniższy kod nie działa: div{ background: url('tlox.gif') repeat x; background: url('tloy.gif') repeat y; } Co mogę zrobić?Zaznaczam że zależy mi na tym by było to w jednym divie. Pozdrawiam. zrób 2 divy jeden w 2, albo mozesz dać inne tło w body a inne w tym divie body {background: url('tlox.gif') repeat x;} div {background: url('tloy.gif') repeat y;} |
|
|
![]()
|
|
No niestety nie mogę dać na tło, to jest element w środku w xml'u, myślałem że da rade do zrobićza pomocą samego css'a.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 2.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |