![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam kilka pytań odnośnie pętli w php 1. Jak sprawdzić czy pętla się wykonała (pętla for) 2. Jak zrobić aby po wykonaniu pętli uruchomić kolejną część skryptu - z tym to mam pomysł ale musze mieć sprawdzanie czy pętla się wykonała 3. Czy istnieje jakiś sposób aby przerwać wykonaywanie skryptu po jakimś czasie i potem wznowienie wykonywania od momentu przerwania wykonywania ( wątpie ale z głupa pytam) Narazie tyle:D Z góry dzięki za odp Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
1. Jak sprawdzić czy pętla się wykonała (pętla for)
2. Jak zrobić aby po wykonaniu pętli uruchomić kolejną część skryptu - z tym to mam pomysł ale musze mieć sprawdzanie czy pętla się wykonała
3. Czy istnieje jakiś sposób aby przerwać wykonaywanie skryptu po jakimś czasie i potem wznowienie wykonywania od momentu przerwania wykonywania ( wątpie ale z głupa pytam) Sleepem Ten post edytował wookieb 21.01.2009, 19:44:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. Jak sprawdzić czy pętla się wykonała (pętla for) Kod for ($i = 0; $i < 5; $i++) {// rozumiem, że zamiast 5 będzie jakaś zmienna z wartością } if ($i > 0) { echo 'wykonała się'; } Cytat 2. Jak zrobić aby po wykonaniu pętli uruchomić kolejną część skryptu - z tym to mam pomysł ale musze mieć sprawdzanie czy pętla się wykonała Kolejną? po prostu dajesz ten kod pod kodem pętli... Cytat 3. Czy istnieje jakiś sposób aby przerwać wykonaywanie skryptu po jakimś czasie i potem wznowienie wykonywania od momentu przerwania wykonywania ( wątpie ale z głupa pytam) http://php.net.pl/manual/pl/function.sleep.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:50 |