Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

15 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Oferty serwerów hostingowych
kris2020

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nazwa pakietu: Mini Medium Large Extra
Powierzchnia: 300MB 5GB 10GB 15GB
Transfer: 3GB 25GB 50GB 100GB
Ilość domen: 1 5 10 n/o
Ilość subdomen: 1 50 100 n/o
Ilość przekierowań 1 5 10 n/o
Lista mailingowa: 1 5 10 n/o
Automatyczne odpowiedzi e-mail: 1 5 10 n/o
Ilość Baz Danych MySQL: 1 5 10 n/o
Ilość kont FTP: 1 5 10 n/o
CGI, PHP tak tak tak tak
Ochrona antyspamowa: tak tak tak tak
SSL: tak tak tak tak
Cron: tak tak tak tak
Informacja o systemie: tak tak tak tak
Kontrola DNS: tak tak tak tak
Własne strony błędów: tak tak tak tak
Szczegółowe statystyki: tak tak tak tak
Pełna codzienna kopia bezpieczeństwa: tak tak tak tak

Pakiet Mini - ZA DARMO/CAŁY CZAS

Pakiet Standart - 5,90ZŁ/30DNI

Pakiet Large - 9,90ZŁ/30DNI

Pakiet Extra - 25 ZŁ/30DNI

Brak reklam, darmowa subdomena login.hosting-net.pl. Wysoki uptime serwerów. Panel Administracyjny: DirectAdmin.

Hosting-net.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
thomson89

-----

Trochę grafika odstrasza... źle skonwertowali pliki graficzne i teraz im się to odbija...

A ja kupiłem serwer na prohost.pl, pakiet biznes start.

Jak na razie obsługa mnie zadziwia - gadałem z gostkiem od 18 wczoraj, do 3 w nocy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) I cały czas, rzeczowo odpowiadaj na moje często głupie pytania.

Ten post edytował thomson89 1.11.2009, 18:50:27
+Quote Post
bolverk

-----

Już dam sobie rękę uciąć:) istnieje darmowy hosting oferujący nawet utworzenie trzech użytkowników dla baz danych. Oferuje poza tym 20 GB na strone i 300 GB transferu, oraz darmowy cron:)

sqweebs.com

Mam poza tym jeszcze jedno pytanie. Czy istnieje darmowy hosting który zawiera w swojej ofercie bezpłatne wsparcie SSL?

Ten post edytował bolverk 6.11.2009, 23:56:56
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Tu nie chodzi chyba o obsługę SSL, bo darmowe niektóre AFAIK mają, tylko pewnie chodzi Ci o taki, którego certyfikat będzie zaufany.

Odpowiedź: nie ma i nie będzie.
+Quote Post
Karen

-----

Tree House
www.treehouse.com.pl

skrócona oferta:

Pakiety:
webSTART - 36zł + vat/rok

miejsce - 1GB
transfer - 100GB
mySQL - 1 baza
ftp - 3
domeny - 1

webMEDIUM - 62zł + vat/rok

miejsce - 2GB
transfer - 200GB
mySQL - 10 baz
ftp - 10
domen - 3

webLARGE - 260zł + vat/rok

miejsce - 10GB
transfer - 100GB
mySQL - 20
ftp - 20
domen - 20

Możliwość skonfigurowania własnego pakietu.

Czy ktoś miał może styczność z tym hostingiem?

Ten post edytował Karen 26.11.2009, 14:30:49
+Quote Post
Lejto

-----

szukam darmowego hostingu z curl i cronem, zna ktoś jakiś ciekawy?
+Quote Post
vokiel

-----

pdg.pl -> ostatnio darmowe konta się trochę mulą
cba.pl -> tam chyba lepiej jak na darmowe konta
hostingforfree.us
+Quote Post
pwnd

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam,
ostatnimi czasy na polskim rynku pojawia się coraz więcej hostingów oferujących brak limitów, chciał bym się was poradzić co o tym sądzicie? który wybrać itd. Jak to na studenta przystało nie jestem przy kasie a tanie hostingi z ograniczeniami to z deka lipa, coś trzeba robić więc czekam na wasze propozycje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

ps. nie wiem czy ten temat wpasował by się do innego działu więc w razie czego do przeniesienia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pozdrawiam,
pwnd.

Ten post edytował Cysiaczek 7.12.2009, 12:22:29
Powód edycji: [Cysiaczek]: @pwnd - gdybyś najpierw się rozejrzał po forum, to byś wiedział.
+Quote Post
nasty

-----

Brak limitów czego?

Transferu danych?
Transfer danych kosztuję, zarówno Ciebie, Twojego ISP, ISP hostingu i całą resztę. Każdy hosting ma ograniczoną liczbę GB transferu, jeżeli daję Ci konto bez limitów to zużywasz transfer z wspólnego przedziału wszystkich kont. Dlatego takie rozwiązania są złe, bo jeżeli trafi się klient tego hostera co używa bardzo dużo transferu to ucierpi na tym reszta klientów. Miej nadzieję, że u tego usługodawcy nie będzie takich klientów - wątpliwe.

Miejsce na dysku
Chwyt marketingowy podobno do tego co Pizza Hut robi. że płacisz x zł i jesz do woli. Gdzie x zł to koszt 2.5 dużych pizzy a normalny (nawet świnia) może zjeść maksymalnie 1.5 dużej pizzy. to jest wkalkulowane. Przeciętnie strony www (bez bazy danych) zajmują maksymalnie ~50 MB.
+Quote Post
pwnd

X----

No tak ale jednak umowa zobowiązuje hostingodawcę, jeśli dają całkowicie bez ograniczeń to nie mogę tak o sobie ucierpieć z braku transferu. A miejsce na dysku, hmm planuję zrobić coś z uploadem grafik więc może rosnąć i rosnąć. Znalazłem coś takiego http://securityhost.pl/ w umowie nie widzę haczyków (przyrost na dobę to 17GB) co wy na to?

Ten post edytował pwnd 5.12.2009, 23:36:26
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Nie wierz w cuda.
Cytat
10. Zabronione jest tworzenie na serwerach SecurityHost serwisów typu download/upload oraz mirrorów stron, zabronione jest również archiwizowanie na serwery SecurityHost innych serwerów lub stron internetowych.

Cytat
Wszelkie wykorzystanie zasobów systemowych SecurityHost , które powoduje przerwanie normalnego działania systemu (np. niewymierne duże wykorzystanie mocy procesora) jest rozpatrywane jako nadużycie zasobów. Zależnie od tego czy było to działanie celowe czy niezamierzone od jego stopnia Abonent otrzyma ostrzeżenie email. Programy powodujące obciążenie zostaną wyłączone lub konto Abonenta zostanie zablokowane.

Myślę, że zapisy tego typu skutecznie zablokują zwiększony ruch na stronie. To są bardzo "otwarte" stwierdzenia i można je (jak mniemam) różnie interpretować. A co zrobisz jak rozwiążą z Tobą umowę? Będziesz się z nimi sądził?
+Quote Post
livinghatret

-----

Cytat(pwnd @ 5.12.2009, 23:35:53 ) *
No tak ale jednak umowa zobowiązuje hostingodawcę, jeśli dają całkowicie bez ograniczeń to nie mogę tak o sobie ucierpieć z braku transferu.

I jak się okaże, że zjadasz za dużo transferu lub za dużo miejsca, to dostaniesz wypowiedzenie umowy z tzw. "innych przyczyn".

Znajomy tak miał - jak mu sklep zaczął przynosic spore obroty i zaczął zjadac sporo transferu to dostał propozycję "nie do odrzucenia". I teraz płaci 300zł miesięcznie zamiast rocznie.
+Quote Post
athabus

-----

Hosting bez limitów nie istnieje tak jak pisał nasty. W przypadku ofert bez limitu opcje są dwie:
- ściema marketingowa, z założeniem że jak ktoś to wykorzysta to go wywalą
- admin idiota/dziecko neo/hosting z allegro - łącze ma swoje limity, jeśli wszyscy będą z niego korzystać na maksa to się zapcha i będzie działać bardzo wolno albo wcale.
Obie opcje sprowadzają się do tego, że hosting bez limitów na długi termin nie istnieje.

Powiem Ci nawet więcej. Wielu hostingowców uprawia tak zwany 'overselling', czyli sprzedawania więcej niż można z nadzieją, że część klientów nie wykorzysta wszystkiego co zakupiło. Jeśli wielu klientów na danej maszynie zaczyna wykorzystywać zbyt bardzo swoje konta, to po prostu zostają wyproszeni na podstawie jakiegoś tam paragrafu.

Warto również zaznaczyć, że wielkość transferu/dysku to nie jedyne ograniczenia jakie stawiają hostingi. Inne równie ważne, albo i ważniejsze, a o których się nie mówi to:
- ilość zapytań do bazy na dzień/godzinę
- ilość jednoczesnych połączeń do bazy
- procent obciążenia procesora

Większość umów hostingowych wypowiadana jest właśnie ze względu na zbytnie obciążenie procesora/bazy danych poprzez źle zoptymalizowane skrypty. Z reguły przyjmuje się limit obciążenia w hostingu współdzielonym na poziomie 2-5% maszyny referencyjnej, a to nie jest zbyt wiele.
Nawet się nie łudź, że ktoś pozwoli ci na hostingu współdzielonym utrzymywać mocno odwiedzaną stronę - nawet jeśli nie będzie zużywała dużo transferu/miejsca na dysku. Prędzej czy później zaproponują ci VPS'a lub dedyka albo rozwiązanie umowy.

Jeśli Twoim priorytetem jest koszt to szukaj hostingów za granicą w takiej kolejności:
- niska cena za wysokie parametry ze znośnymi pingami - Niemcy/Holandia/UK i inne kraje Zachodnie
- bardzo niska cena za jeszcze wyższe parametry ale z beznadziejnymi pingami (ponad 200ms) - USA

W Polsce hostingi są bardzo drogie (nie ze swojej winy).
+Quote Post
pwnd

X----

athabus - mógł byś coś polecić z tych zagranicznych? tylko anglojęzycznego, żebym wiedział o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

pozdr.

Ten post edytował pwnd 7.12.2009, 01:15:50
+Quote Post
nasty

-----

Ja w większość używam GoDaddy.com
+Quote Post
pwnd

X----

Do najtańszych to on nie należy ;] w tej najtańszej opcji te 300GB transferu to miesięcznie czy rocznie?

Może ktoś zapoda więcej propozycji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ?

Pozdrawiam.
+Quote Post
bolverk

-----

Cytat(Lejto @ 4.12.2009, 23:03:04 ) *
szukam darmowego hostingu z curl i cronem, zna ktoś jakiś ciekawy?

Polecam Sqweebs.com. 20 GB na strony, co miesiąc 300 GB transferu, CRON oraz możliwość tworzenia 3 własnych użytkowników MySQL.
+Quote Post
n33thl

-----

Ja sądzę że LinuxPL ma bardzo dobrą ofertę :-) Jestem od dawna ich klientem, parametry ich usług są dla mnie bardzo dużym plusem, szczególnie dostęp do SSH. Oprócz tego oczywiście bardzo dobry kontakt z adminami. Teraz jest już 2x więcej pojemności i transferu za tą samą cenę :-)
+Quote Post
thek

Grupa: Moderatorzy

Z polskich całkiem sensowny może być -> ProHost. Odradzam home.pl bo pogrywają w klocki z klientami. Niedawno miałem z nimi problemy, bo na niezbyt dużym serwisie, któremu kończył się termin abonamentu zaczęły mi "z powietrza" pojawiać się 503 nieraz co pół godziny na kilka minut i niedługo potem oczywiście przyszła oferta o "możliwości wykupienia dedyka" dla tej domeny. Dodam, że skryptów przez ten czas nawet nie ruszałem, a co śmieszniejsze to ruch klientów nie wzrósł tylko spadał, bo okres przedświąteczny to "martwy sezon". Znacznie bardziej zaś "masywny" serwis jest na Prohoście od kilku miesięcy postawiony bez zająknięcia i wykorzystuje w porywach może 1/2 dostępnych punktów cpu, zaś jakby co taryfikator maja przejrzysty. Na home zaś dokopać się do cennika w miarę sensownego to jak droga przez dżunglę.
+Quote Post
KCG

-----

Mógłby ktoś jeszcze się wypowiedzieć na temat www.prohost.pl ? Jest w porządku? Lub może inne propozycje w dobrej cenie?
+Quote Post

15 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.11.2025 - 06:02