![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. Na jednym serwerze mysql mam kilka baz danych. W jednej z baz mam tabelę PRACOWNICY. Tworzę kolejną bazę danych, w której też musi być tabela PRACOWNICY zawierająca te same dane. Czy jest możliwe wykorzystanie tabeli już istniejącej w innej bazie danych (przeglądanie, edycja, usuwanie, dodawanie). Nie chciałbym tworzyć drugiej kopii tej tabeli. Czy jest to możliwe i jeżeli tak to proszę o ew. sugestie jak się do tego zabrać Pozdrawim |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jest możliwe.
A jak? Normalnie.. Wybierasz druga baze danych w polaczeniu i wykonujesz na niej operacje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Ale czy mogę mieć otwarte dwie bazy danych jednocześnie i przełączać się miedzy nimi (jak?) czy też musze zamykać połączenie z bazą danych na której pracuję, otwierać połączenie z inną bazą danych itd
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 26 Dołączył: 19.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Połączenie tworzysz z serwerem, a nie konkretną bazą danych.
W zapytaniach wskazujesz bazę w następujący sposób:
w ten sposób możesz nawet łączyć ze sobą tabele z różnych baz:
Ten post edytował kitol 21.01.2009, 13:14:17 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, o to mi właśnie chodziło
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:46 |