![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod
Kod <script> function showInfo(id){ var divy = document.getElementsByTagName('div'); for ( var i=0; i<divy.length; i++ ){ if ( divy[i].id.substring(0,4) == 'info' ){ if ( divy[i].id == id ){ if ( divy[i].style.display == 'block' ){ divy[i].style.display = 'none'; } else { divy[i].style.display = 'block'; } } else { divy[i].style.display = 'none'; } } } } </script> <a name="a" onclick="showInfo('info1')"> X429393 </a> <a name="a" onclick="showInfo('info2')"> P SnowSport</a> <div id="info1" > Jeden</div> <div id="info2" > Jeden</div> Problemy w tym ze nie wiem jak go przerobic. Chcialbym aby np. po nacisnieciu X42939 pokazywalo sie info1, ale po nacisnieciu drugi raz nie chowalo sie i zostawalo to samo. I zeby info1 bylo domyslnie ustawione na widoczne. Z gory dzieki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function showInfo(id){ var divy = document.getElementsByTagName('div'); for (var i=0; i<divy.length; i++) { if (divy[i].id.substring(0, 4) == 'info') { if (divy[i].id == id) { //if (divy[i].style.display == 'block'){ //divy[i].style.display = 'none'; //} else { divy[i].style.display = 'block'; //} } else { divy[i].style.display = 'none'; } } } } A jak chcesz aby div był widoczny na starcie to najłatwiej: Kod <div id="info1" style="display:block;"> Jeden</div> <div id="info2" > Jeden</div> P.S. ten temat to raczej nie w tym dziale (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował EarthCitizen 21.01.2009, 00:04:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko pieknie fajnie ale jak biore odswiez strone to pokazuja mi sie wszystkie divy pokolei. Gdzie tkwi problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokazują i nagle chowają czy tak już zostają "pokazane" ? Masz jakiś JS dla <body onload> ?
|
|
|
![]()
|
|
Pokazuja sie i zostaja. Ale jak wejde do np. div info1 to pokazuje sie tylko on. Jednak gdy odswiezam pokazuja sie wszystkie. Nie mam zadnego JS do body
Ten post edytował escobar1983 21.01.2009, 22:41:44 |
|
|
![]()
|
|
Piszemy o tym samym w dwóch tematach... Zdecyduj się na jakiś? może ten przeniesiony przez erixa ?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 23:36 |