![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt , ktory sprawdza czy dane pole jest wypełnione.
Chciałbym , aby po spełnieniu warunku wyskoczyl komunikat w kodzie html (html dlatego że chciałbym mieć wgląd graficzny co wyskakuje ), a za bardzo nie wiem jak to zrobic . Pomocy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie łapię..... Możesz jaśniej?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba chodzi o coś takiego:
[php:1:01adbcc457] <? if($_POST["pole"]!=""){ echo "Pole ".$_POST["pole"]." wypełnione!";} ?> [/php:1:01adbcc457] z tym, że na moje oko to nie powinieneś wyświetlać komunikatu, gdy pole jest wypełnione, tylko gdy jest niewypełnione - to ma wtedy jakiś sens. -------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to właśnie chodzi , ale che miec nad tym kontrole , znaczy widziec to i umieścić tam gdzie chce , bo tak jak ty podałeś to mam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez wystarczy ci zwykly warunek if - tak wynika z postu
[php:1:c367ee8dc4]<?php if ( $_POST["x"] == true ) { // jezeli zmienna x z forumlarza jest prawdziwa print( " jakis_html " ); // wyswietl to } else { // jezeli zmienna x z forumlarza nie jest prawdziwa print( " jakis_html " ); // wyswietl to } ?>[/php:1:c367ee8dc4] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 03:46 |