![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Skrypt pownien nie wykonywać tego co jest w warunku ($message && flood($_SESSION['last_session_request'])==FALSE && $znaki<=500 && $znaki !== 0 && $wulgar==FALSE) jeśli skrypt zostanie wykonany więcej razy niż 1 w czasie 30 sekund (zabezpieczenie przed floodowaniem). Niestety tak się nie dzieje, nie wiem już co może być nie tak. Za każdym razem jak testuje w odstępie czasu 6-7 sekund to wywala mi komunikat "Komentarz dodano!" i komentarz zostaje dodany.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszy rzut oka problem tkwi w:
Zamień exit; na return true; Ten post edytował legorek 20.01.2009, 15:19:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
próbowałem już tak, niestety nic to nie dało. gdzie indziej jeszcze może tkwić problem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Za każdym żądaniem resetujesz czas, stąd problem. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
już sobie poradziłem. Problem był związany z tworzeniem/utrzymywaniem sesji, dodałem do wszystkich stron z których wywołuję ten skrypt - @session_start(); i po problemie.
Natomiast zastanawia mnie jeszcze jedno. Dlaczego skoro ten warunek o którym pisałem w pierwszym poście nie jest spełniony przez flood($_SESSION['last_session_request'])==FALSE to nie wyświetla się ten formularz:
Jeżeli zaś ten warunek nie spełnia się przez pozostałe np. $znaki<=500 czy $message==FALSE to formularz zostaje wyświetlony. Ten post edytował bleze 20.01.2009, 17:21:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:16 |