![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem ze scryptem odbierającym, nie chce mi odczytywać
za każdym razem wyskakuje mi "UPS.. nic nie wyb...." co sknociłem? <?php echo "<h3>$query</h3>"; if (isset($_POST['pole[]'])) // sprawdzenie czy wybrane zostało miasto { if ($_POST['pole[]']==1){echo "BRAVO zgadłeś, Stolicą Polski jest Warszawa<br>";} else if ($_POST['pole[]']==2){echo "Niestety nie zgadłeś<br>";} else if ($_POST['pole[]']==3){echo "Niestety nie zgadłeś<br>";} else {echo "Niestety nie zgadłeś<br>";} } else echo "Ups ... nic nie wybrałeś ![]() echo "<br/><br/>"; echo "<a href='zadanie6.php'>Powrót</a>"; ?> to jest wprowadzający: <?php function displayRadio($form,$submit,$query,$data=array(),$solution=array()) { echo "<h3>$query</h3> <form method ='post' action='$form'> <input type='radio' name='pole[]'/> $data[0]<br> <input type='radio' name='pole[]'/> $data[1]<br> <input type='radio' name='pole[]'/> $data[2]<br> <input type='radio' name='pole[]'/> $data[3]<br><br/> <input type=submit value='$submit'>"; } // program $data=array('Warszawa','Kraków','Gdynia','Gdańsk'); $solution=array(1,0,0,0); displayRadio('wynik6.php','OK','Stolicą Polski jest?',$data,$solution); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
proszę poprawić treść posta o wymagane bbcode, w tym przypadku [php]
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak w ogóle to użycie name="pole[]" nie jest tutaj uzasadnione, bo wybór może być tylko jeden... Zamień to na name="pole" i wtedy odczytujesz też tak jak powyżej. Ten post edytował EarthCitizen 20.01.2009, 10:27:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a jak zrobić, żeby po wybraniu (warszawy) porównał sobie czy odpowiedź jest prawidłowa
i odpowiednio wyświetlił Bravo zgadłeś....... lub że nie trafiłem.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:44 |