![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 4 Dołączył: 17.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problemik. Zrobiłem sobie kodzik na Licznik OnLine + Rekord ale mam pewiem error:
Kod <b>Parse error</b>: syntax error, unexpected '}' in <b>/home/accounts_l/leny/public_html/licznik.php</b> on line <b>9</b> a oto Linia 9 Kod } Proszę o Pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jezu... Pokaz cały kod bo to nie jest to.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie no, z tą linią kodu to pojechales po bandzie....
pokaze caly kod, ewentualnie kilkanascie lini prze i po tej linii A najlepiej zainstaluj se edytor z podpowiadaniem skladni i kolorowaniem ps: przenosze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 4 Dołączył: 17.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <? $plik = "online.txt"; $czas = 30; # CZAS ONLINE $t = time(); $ip = $HTTP_SERVER_VARS['REMOTE_ADDR']; $u = explode("n", str_replace("r", "", @join("", @file($plik)))); foreach($u as $i => $v) {$e = explode("/", $v); if($e[0] == $ip // $e[1] < $t) unset($u[$i]); }else{ $u[] = $ip . "/" . ($t + $czas); $fp = fopen($plik, "w"); flock($fp, 2); fputs($fp, join("n", $u)); flock($fp, 3); fclose($fp); echo 'OnLine: '.count($u); //rekord $plik2 = "rekord.txt"; $aktualny = file($plik2); if($aktualny[0]<count($u)){ $fp = fopen($plik2, "w"); flock($fp, 2); fwrite($fp, count($u)); flock($fp, 3); fclose($fp); $max=count($u); }else{ $max=$aktualny[0]; } echo 'Rekord: '.$max; ?> Sora ja dopiero sie ucze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w poprzednim temacie pisalem ci, bys uzywal poprawnego bbcode. dwa razy nie lubie powtarzac
Kolejna sprawa: parse errorow z reguly nie poprawiamy bo takie rzeczy wychwytują normalne edytory,np. eclipse z PDT. postaw se to u siebie. Po trzecie: jak zamykasz } to musisz tez otworzyc { (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) zamykam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:18 |