![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chcialbym zeby plik ze spacjami w nazwie ktory uploaduje na serwer wysylal sie do bazy bez spacji. Bo jak probuje sciagnac plik to widzi nazwe pliku do pierwszej spacji i guzik ze sciagnieciem pliku mam takie cos:
gdzie trzeba dac str_replace ![]() Ten post edytował Wojtekss 18.01.2009, 20:11:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A która zmienna w tej chwili zawiera nazwę?
To jest naprawdę bardzo proste, przecież widać, gdzie jest nazwa... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nazwa jest przenoszona do zmiennej $plik_nazwa.
dawalem juz : $plik_nazwa= str_replace(' ', '', '$plik_nazwa'); ale wyskakuje tylko blad... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No dobrze, ale jest różnica pomiędzy pojedynczym a podwójnym cudzysłowem.
Cytat ale wyskakuje tylko blad... Jasnowidzem nie jestem. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
chociaz teraz dalem tak:
i dziala lecz zapisuje sie plik w bazie pod nazwa $plik_nazwa, a ja chcialbym zeby byla taka sama nazwa pliku jak byla tylko bez spacji... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dziala :-) dzieki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 03:42 |