![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: Kłodzko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem, otóż poprzez skrypt php generuję formularz, przykładowo wygląda on tak:
I teraz w te wszystkie pola wprowadzam zawsze dane liczbowe. I chciałbym aby pod formularzem, bez przeładowania strony wyświetlała się suma z wszystkich tych pól, i jeżeli będzie ona przekraczała 10, miałby wyświetlić się stosowny komunikat. Na innym forum otrzymałem takie coś: (jQuery)
Jednak nie działa to z moim skryptem. W sekcji head mam: I jak chcę użyć to mam: Co jest nie tak? Pozdrawiam -------------------- Jeżeli przewidziałeś cztery możliwe awarie i zabezpieczyłeś się przed nimi, to natychmiast wydarzy się piąta, na którą kompletnie nie byłeś przygotowany"[Murphy]"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod jQuery(function($) { A nie powinno być przypadkiem $(document).ready(function(){});? Cytat I chciałbym aby pod formularzem, bez przeładowania strony wyświetlała się suma z wszystkich tych pól, i jeżeli będzie ona przekraczała 10, miałby wyświetlić się stosowny komunikat. A podpinasz w ogóle zdarzenia do pól? ![]() Kod $('selektor').bind('change', function(){ /* Twój kod */});
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat A nie powinno być przypadkiem $(document).ready(function(){});? Moze, ale nie musi. jQuery ma tez skroconą droge tego, czyli:Kod jQuery(function(){
alert('blabla'); }); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 01:11 |