![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam bazę mysql w której mam rekordy: Nazwa miasta, powiat, gmina, województwo kod pocztowy. Chrzaniłbym zrobić tam jeszcze pole z współrzędnymi geograficznymi, z pomocą przychodzi GoogleMaps które oferuje te dane, teraz pytanie jak napisać funkcje która automatycznie zapisze mi do bazy te dane pobrane od googla. Chodzi o to żebym wysyłał do google maps "nazwe miasta, gminę, powiat, województwo, kod pocztowy" a google zwracał mi lon lat współrzedne geograficzne miast i zapisywał je w bazie. Używałem do tego funkcji: CODE <script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps?file=api&v=2&key=key></script> <script type="text/javascript"> <!-- <![CDATA[ function load() { if (GBrowserIsCompatible()) { function punkt(adres, info) { return new GClientGeocoder().getLatLng(adres, function(gps) { document.getElementById("dane").innerHTML += "<br />"+gps+" - "+info+" - "+adres; }); } var dane = new Array( new Array("Kraków", "Kraków"), new Array("Katowice", "katowice"), new Array("Warszawa", "Warszawa") ) for(var i=0; i<dane.length; i++) punkt(dane[i][0], dane[i][1]); } } // ]]> --> </script> <body onload="load()" onunload="GUnload()"> <div id="dane"></div> </body> Lecz przy większej ilości miast, większej niż 10/20 jest błąd... Nie pokazuje kolejnych danych. Moja baza ma 6 tyś rekordów miejscowości, bardzo proszę o pomoc. Mogę zapłacić za pomoc, ważne żeby to w miarę szybko działało. Najlepiej na jutro rano ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:11 |