![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wchodząc na różne strony zdarzało się, że natknąłem się na propozycję polecenia strony znajomemu. Dzisiaj sam bym chciał coś takiego wykonać.
W jaki sposób zbudować taki skrypt żeby działał i czy może są już jakieś strony z gotowym przykładem wykonania takiego skryptu. -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 20 Dołączył: 17.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiasz prosty formularz ze swoimi polami.
Następnie skierowujesz go na swój skrypt do wysłania maila dzięku funkcji mail http://pl.php.net/manual/pl/function.mail.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 12 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dokładnie, tak jak napisał kolega wyżej: tworzysz w pliku input, do którego się wpisuje czyjegoś maila, a w skrypcie definiujesz treść maila
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o formularz to tak myślałem. Gorzej będzie ze skryptem.
I kontynuacja kodu
Coś tam kombinuje... Czy idę w dobrym kierunku? Może coś tam dopomożecie. Ten post edytował Szunaj85 18.01.2009, 00:04:32 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 12 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Powinno działać ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem, ale coś nie działa albo ja coś źle zrobiłem. Wkleiłem kod w ciało dokumentu i jedyne co zmieniłem to action="mail.php" na nazwę strony w której to zrobiłem.
Znalazłem w internecie jeszcze jeden skrypt tego typu, ale ani jedna wiadomość do mnie nie dotarła. ![]() Żeby nie było wątpliwości dodam jeszcze, że serwer na którym stoi strona obsługuje funkcję mail(). -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nagłówki rozdziela się przez \r\n, a nie samo \n. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 01:56 |