![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem ponieważ zakodowałem sobie stronę na DIV'ach i wprowadzam różne poprawki lecz mam problem z tym, że dałem w DIV'ie środkowym jako wypełnienie grafikę aby się powielała pionowo i jeżeli stawię większą grafikę niż tekst to wyjeżdża ona poza ten panel. Mój kod CSS środkowej części panelu wygląda tak wygląda tak:
Kod #tresc_tresc { background-image: url('images/img_17.jpg'); background-repeat: repeat-y; width: 605px; padding: 2px 2px 2px 2px; } Tutaj jest podgląd z przykładowa treścią jak to wygląda: ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A możesz pokazać HTML z tym wszystkim?
Podejrzewam, że wystarczyłoby do którejś warstwy dodać overflow: hidden, ale nie wiem jeszcze, do której. ![]() Poza tym, IMHO takie obrazki, jak zdjęcia do newsów, etc, można by było dawać jako obrazki, gdyż bez sensu byłoby tworzenie klasy do każdego newsa z osobna. Fakt, semantyka, ale bez skrajności... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodałem do tej warstwy, której skrypt CSS dodałem i jest dobrze. Dzięki za info.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 2.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepiej w tym wypadku, tak mi się wydaje wsadzić tam:
display: block; pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:03 |