![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam próbuje zrobić takie mini zabezpieczenia (to i tak bedzie na haslo ale jak by ktoś zdobył haslo to zeby nic nie zrobił)
otóż zrobilem funkcje która usuwa pliki z danego katalogu getem czyli mojastrona.pl/admin.php?name=plik.rar i wtedy zostanie usunięty plik w folderze files/plik.rar funkcji chyba nie musze pokazywać bo kazdy ją zna i jak ktoś wpisze np. mojastrona.pl/admin.php?name=./../index.php to usunie indexa no więc stworzyłem ifa if($_GET['name']== "./../*") { czyli gdy w linku znajdzie się ./../ciagznakownpindex.php to wywali komunikat cos tam cos tam... a w else czyli jesli nie ma tego ./../ to usuwa i otóż nie działa gdy wpisuje mojastrona.pl/admin.php?name=./../index.php to usuwa indexa i gdyby to wogóle nie dzialalo a jak wpisze mojastrona.pl/admin.php?name=./../* to wywala ten komunikat z tego co wiem to znak * to ciąg znaków lub jak to sie nazywa ... czyżby to w if i get nie działało ? Ten post edytował dk1342 17.01.2009, 11:05:52 -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Częściowo masz rację
![]() ![]() Ten post edytował kamil4u 17.01.2009, 11:28:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chodzi o wyrażenia regularne ?
ok to wpisze w google i poczytam "użyj też innych niż if " O_o nie mam pojęcia jakich ale jak coś poczytam to może się dowiem -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle kombinujesz. Zadbaj o to, by upewnić się, że wartość $_GET['name'] to nazwa pliku, nie ścieżka do pliku - basename" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:27 |