![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciał bym prosić o pomoc w rozwiązaniu pytania, chcę zrobić coś podobnego do youtube dla mojej strony. Mam odtwarzacz w flashu ale teraz jak przemienić film z AVI do FLV ? prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 10 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego potrzeba softa na serwerze, typu mencoder, przy wrzucaniu filmiku przez formularz w PHP uruchamiasz konwersję i zapisujesz pliczek już w flv. Sfta na większości serwerów nie ma więc musiałbyś pisać do administracji ale też wątpię żeby Ci to zainstalowali bo konwersja na serwerze zużywa dużo procka więc hostingom szkoda
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam hosting na nazwa.pl serwer Active.
Ewentualnie mógł bym zakupić w ostateczności jakiegoś małego rps'a. aale może tak jaśniej? rozpisz się... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 10 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem na jakich serwerach to jest a na jakich nie ma, nie sprawdzałem wszystkich
![]() Ja mam konwersję uruchamianą w tle takim kodem:
Kod taki ale nie powiem Ci czy to działa i jak to działa bo na swoim serwerze nie mam tego softa i nie mam jak sprawdzić. Po tym kodzie jeszcze są takie rzeczy jak zapisywanie, rename itd. itp. Oczywiście on tylk uruchamia soft konwertujący, sama konwersja odbywa sie w tych programach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Cytat Kod taki ale nie powiem Ci czy to działa i jak to działa To po c... to dajesz? Do konwersji potrzebny ci jest serwer dedykowany który będzie maszyną z potężnym procesorem (do szybszej konwersji). Możesz też poszukać hostingu oferującego posiadanie takich narzedzi jak ffmpeg badz nizej wymieniona lecz też raczej będa oferował one serwery dedykowane. W skrócie. Jeżeli nie robisz dużego serwisu z filmami to nie opłaca się inwestować w dedyka dla konwersji paru plików. Ten post edytował wookieb 17.01.2009, 00:09:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
nie ma innego sposobu na przemiane niż to? bo nazwa.pl nie zainstaluje tej biblioteki...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie ma. Wszystkie serwisy obsługujące video korzystają z osobnych programów. PHP funkcji konwertujących nie zawiera, bo jeszcze bardziej zajeździłoby to serwer i dostałbyś blokadę za przeciążanie.
Cytat bo nazwa.pl nie zainstaluje tej biblioteki... Bo to hosting współdzielony. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:29 |