![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dziwny problem, o to screen: ![]() Zaznaczylem w "kolkach" ![]() gorny_div, srodkowy_div, dolny_div - wszystkie 3 sa w glowny_div Dolny DIV o dziwo dziala prawie dobrze, troche go przesuwa w lewo, chociaz nie widac po lewej stronie zeby go przybylo ![]() ![]() kod CSS Kod #mini_calosc { margin: 0px; padding-left: 23px; float: left; display: inline; width: 258px; text-align: center; } /* Panel Logowania */ #mini_gora { background: url('images/panel_log_gora.png') no-repeat; font-size: 12px; margin: 0px; width: inherit; height: 55px; } #mini_srodek { background: url('images/panel_log_sr.png') repeat-y; font-size: 12px; margin: 0px; width: inherit; height: auto; padding: 2px; } #mini_dol { background: url('images/panel_log_dol.png') no-repeat; height: 13px; width: inherit; margin: 0px; } Watpie w to ale zapytam - czy moze to byc spowodowane kodem php ktory znajduje sie odrazu po otwierajacym znaczniku (srodkowy_div) ? Za odpowiedz z gory dziekuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że tak to powinno być; robiłem coś podobnego ostatnio.
szerokosc mini_srodka = szerokosc obejmującego -4px(2 razy po 2px z paddingu) Ten post edytował lord_t 16.01.2009, 20:56:29 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej te trzy są w mini_calosc ?
czemu mini_gora i mini_dol dajesz width: inherit; co prawda "przyjmuje" wartość rodzica ale magia ie nie zna granic (sprawdź na sztywno) było by miło zobaczyć to pod jakimś linkiem (łatwiej mi wtedy stwierdzić niż na surowym kodzie) a ten display: inline; to po co? a co do tej przerwy to przypadkiem "Panel logowania" nie masz ustawiony jako h1? Ten post edytował Gryf 16.01.2009, 22:42:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za pomoc
![]() Kod width: 258px; background: url('images/panel_log_sr.png') repeat-y; font-size: 12px; margin: 0px; height: auto; Kod height: auto; font-size: 12px; margin: 0px; background: url('images/panel_log_sr.png') repeat-y; width: 258px; Taki przyklad ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma z tego co wiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niema żadnego wpływu ale osobiście uważam iż kolejność alfabetyczna jest milsza dla oka ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:55 |