![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NAjpierw kod:
Kod ten tworzy tablekę, tabelka druga z id menu to duże zielone przyciski. Ale jak wpisze tam tekst i dam odnosnik, to niestety (to normalne) mam w odsyłaczu tylko tekst. CHciałbym teraz aby cały duży przycisk czyli czałe td, było jako odsyłacz a nie tylko tekst. Jak to zrobić? -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywistym jest że to tylko pokazówka i musisz sobie stylami jakoś div-a dopasować do Twoich potrzeb ![]() Ten post edytował Lombi 16.01.2009, 20:04:37 -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Oczywistym jest że to tylko pokazówka i musisz sobie stylami jakoś div-a dopasować do Twoich potrzeb ![]() dajesz element liniowy w element blokowy? chyba nie tędy droga, semantyka leży. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz, ale miliony ludzi tak robi i jakoś z tym zyją. Jeśli znasz lepsze rozwiazanie to chetnie je zobaczymy.
-------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Wybacz, ale miliony ludzi tak robi i jakoś z tym zyją. Jeśli znasz lepsze rozwiazanie to chetnie je zobaczymy. a niech se będzie i miliard Cytat CHciałbym teraz aby cały duży przycisk czyli czałe td, było jako odsyłacz a nie tylko tekst. Może zastosuj UL<-->LI ?! Ten post edytował Lion_87 16.01.2009, 20:13:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ul, li to jest jakis pomysł. Ale wtedy wiecej pracy z formatowaniem...
![]() -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Wybacz, ale miliony ludzi tak robi i jakoś z tym zyją. Jeśli znasz lepsze rozwiazanie to chetnie je zobaczymy. no i jeśli milion osób wskoczy do ognia ty będziesz kolejny? po to są określone standardy aby z nich korzystać, jeśli ktoś (nie mówię tu tylko o Tobie) nie chce z nich korzystać to niech przynajmniej nie wprowadza innych w błąd. co to tematu. tabelki to zło. http://osiolki.net/tabelki/ menu zrób na liście nieoznaczonej czyli <ul> ewentualnie na div'ach ale polecam to pierwsze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat No ul, li to jest jakis pomysł. Ale wtedy wiecej pracy z formatowaniem... worriedsmiley.gif No co TY? Raz dwa i po problemie lepiej niż miałbyś na DIVach robić(bezsensownie). @DOWN No dobrze....fajnie..... ale co zaszkodzi na jego "początku" żeby odrazu mu powiedzieć by nie robił na tabelkach? hee? Każdy kiedyś zaczynał i nie mam wpisanego w nicku "PROFSIONALISTA" offf.......... Ten post edytował Lion_87 16.01.2009, 20:24:41 |
|
|
![]()
|
|
Najlepiej zakażcie mu jeszcze tabeli używać, bo co za lamer robi strony w oparciu o tabelki...
Wszyscy niesamowici profesjonaliści... a jak zapytać o coś to nikt nic nie umie! Oczywiście są wyjątki. Dlaczego nikt mu nie odpoweidzial jak chlopak zadał pytanie? Tylko krytykować umiecie! Widać ze czloweik zaczyna swoja przygode ze stronkami dopiero i sądze że ma jeszcze dużo czasu aby jego strony przechodziły walidator bez żadnego błędu. Ten post edytował Lombi 16.01.2009, 20:22:12 -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
Najlepiej zakażcie mu jeszcze tabeli używać, bo co za lamer robi strony w oparciu o tabelki... Dokładnie. Ja uważam się za jako tako, dobrego programistę. Tabelek już od roku nie używam, robię strony na divach i w php. Ten projekt jes dla kolegi. Pan im powiedział zróbcie stronę (lamerską) w front page-u. A ja sie dla niego postarałem i zrobiłem coś więcej. --EDIT-- Zaraz popracuję i zobaczę co wyjdzie... Ten post edytował thomson89 16.01.2009, 20:39:51 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
Ja uważam się za jako tako, dobrego programistę. nie chce Cię krytykować, nie odbierz mnie źle ale robiąc tak:
nie pokazujesz się ze zbyt dobrej strony. jeśli już chcesz na tych tabelkach moge zaproponować coś takiego:
nie wiem czy to jest to co Cię interesuje. Ten post edytował piotrooo89 16.01.2009, 20:41:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Robię to dla kolegi, tak aby się nie wyróżniał...
--EDIT--
Dałem takie coś i jest miodzio. Ten post edytował thomson89 16.01.2009, 21:26:02 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
Robię to dla kolegi, tak aby się nie wyróżniał... szczerze to nie musisz się tłumaczyć. ![]() Ten post edytował piotrooo89 16.01.2009, 21:18:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie chcę wyjść na głupka. Nie tylko ty to czytasz i tak to rozumiesz.
Dziękuję wszystkim. Ten post edytował thomson89 16.01.2009, 21:39:17 -------------------- Sklep
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:38 |