![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważyłem dziwne zachowanie funkcji headScript()->appendScript(), która według moich obserwacji dodaje dwukrotnie ten sam kod. Robię coś źle czy to faktycznie bug?
layouts/scripts/layout.phtml
views/scripts/index/index.phtml
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy jak dodasz do views/scripts/index/index.phtml jakiś normalny (printowany) tekst to on sie powiela?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy jak dodasz do views/scripts/index/index.phtml jakiś normalny (printowany) tekst to on sie powiela? Nie, a na dodatek jak skorzystam z innej funkcji:
to problem nie występuje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziwne, u mnie taki kod dziala poprawnie (a moze to nie jest dziwne
![]() sprawdz czy nie wywolujesz <?= $this->headScript() ?> 2 razy, akcja nie jest wykonywana 2 razy albo czy twoj widok nie jest renderowany dwa razy ![]() edit
metoda ta sprawdza cze wczesniej plik nie zostal dodany do stosu, wiec to musi dzialac ![]() Ten post edytował qba_rox 16.01.2009, 13:06:33 -------------------- Kodzimy!!!
|
|
|
![]()
|
|
sprawdz czy nie wywolujesz <?= $this->headScript() ?> 2 razy, akcja nie jest wykonywana 2 razy albo czy twoj widok nie jest renderowany dwa razy ![]() Zauważyłem, że problem występuje wtedy, gdy choć raz odwołam się do View Helper, który mam zdefiniowany następująco: views/helpers/Acl.php
bootstrap.php
Ktoś widzi przyczynę? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, podany kod helpera nie ma prawa generowac podwojnie twojego js'a
-------------------- Kodzimy!!!
|
|
|
![]()
|
|
nie, podany kod helpera nie ma prawa generowac podwojnie twojego js'a Może masz zatem pomysł gdzie szukać przyczyny? Podaję niżej dokładniejsze zachowanie: layouts/scripts/layout.phtml
views/scripts/index/index.phtml
Kod wynikowy, gdy nie użyję nigdzie w widoku funkcji:
a tak, gdy użyję funkcję $this->Acl(): Jakieś pomysły? Ten post edytował nexis 17.01.2009, 15:11:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
naprawde dziwna sprawa, bo to ma sia nijak do podwojnego generowania. jedyne co ci moge poradzic, to uzywaj zendX_JQuery.
w ustawieniach widoku:
w layout:
dodaje js z googlowego CDN. a robiac ->uiEnable(); dodaje ci biblioteke jquery ui -------------------- Kodzimy!!!
|
|
|
![]()
|
|
jedyne co ci moge poradzic, to uzywaj zendX_JQuery. Korzystam jeszcze z innych modułów, które udostępnia Google (np. swfobject), a Zend ich nie wspiera. Poza tym nie jest to rozwiązanie, ponieważ ewidentnie gdzieś jest błąd. EDIT Zmiana init() na preDispatch() w kontrolerach rozwiązało problem. Ten post edytował nexis 8.02.2009, 23:40:21 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:53 |