![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 1 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: /etc/passwd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam w fromularzu pola wyboru checkbox i nie wiem jak zrobic zeby skrypt (<form action="skrypt.php") dodawał do wysyłanego mejla tylko zaznaczone pola
EDIT:
Wszystko zrobiłem tylko nie moge przypisać tej pętli do zmiennej. Bo chciałbym ten wynik wysłać mejlem a podczas przetwarzania wywala błędy. Normalnie jak wyświetlam to działa elegancko ale jak przypisuje do zmiennej $blble i pote w tresci forma dodaje tą zmienną to mi wykrzacza błędy w linijce w której przypisywałem to do zmiennej: $blble='foreach($_POST['check'] as $index=>$wartosc){echo $wartosc.',';}'; Ten post edytował debian 16.01.2009, 10:45:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) ID dla elementu musi być unikalne w obrębie dokumentu
2) 3) I zobacz jakie informacje docierają do skryptu:
4) Całość powinieneś sobie złożyć bez problemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 1 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: /etc/passwd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Innaczej to jakoś zrobiłem bo nie wiem o co chodzi z tym var dumpem posta skoro mam tez inne pola post ($_POST['name']) itd.
wiec innaczej zapytam, jak przypisac taką pętle do zmiennej, żebym później mógł zrobić echo $zmienna i sie wyswietli to co wyświetla pętla. Syntaxy sie wysypują. foreach($_POST['check'] as $index=>$wartosc){ echo $wartosc. ','; } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym var_dumpem to chodziło o to, żebyś zobaczył w jakim formacie masz przesyłane dane.
Przeanalizuj:
|
|
|
![]()
|
|
Innaczej to rozwiązałem:
I wtedy w mail() dodaje sobie tylko $wartosc i mi wyświetla ładnie po przecinku wszystko. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Innaczej to rozwiązałem: Ale przecież to jest to samo co ja Ci podałem, z tym, że inaczej sobie wynik sformatowałeś. ![]() PS. Przed $_POST['check'] dodaj (array) (tak jak ja) - inaczej może Ci warningami skrypt rzucać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 06:55 |