![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tablice i che by wpisywać zmienne i do zmiennych przypisywać okresową wartość koloru dla SVG głowie się i troje i nie mogę zmusić jej do wypisania tylko zwierające tylko w zjaw albo w kasa
abym otrzymal takie efekt $b40 = "{fill:#C42633} {stroke:#C42633;stroke-width:0.499234;}";
Tak tez nie dzia la ![]()
Ten post edytował uroczy 16.01.2009, 09:38:38 -------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od tego momentu wartosc h4['zjaw'] przestaje byc tablica a staje sie stringiem, natomiast jesli chcesz ten ciag przypisac do ktoregos z elementow tablicy to zrob:
dla pierwszego elementu. -------------------- fitmate.pl - aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dział tylko nie w ta stronę próbowałem to przerobić on zastępuje poszczególne zmienne z tablicy wartością {fill....}
jednak mi chodzi odwrotnie tabeli che używać do przechowywania tylko i wyłącznie nazw zmiennych jej zawartości nie zmieniać i potem przy wywołaniu przypisać określaną wartość do grupy zmiennych np przed operacją $b40 siedzi sobie w tabeli i jest pustą zmienną po wywołaniu che aby przybrała jakąś wartość cos ala $b40=$b41=b42=$b43=b$44=$b45=$b46=$b47 = "str1 "; i nie wiem jak wymusić aby wypluło mi to z tabeli jako zmienne Szynalem na php.net i itp ale nie widzę rozwiązania z użyciem tego typu tabeli może po prostu zrobić dla każdego 'zjaw' 'boks' 'wc' osobna tabele -------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$h4['zjaw'][$b40] = $h4['zjaw'][$b41] = $h4['zjaw'][$b42] = $h4['zjaw'][$b43] = $h4['zjaw'][$b44] = 'string 1';
żeby skrócić nazwy mógłbyś zrobić funkcję dostępową do elementów tablicy Cytat(uroczy) No dział tylko nie w ta stronę próbowałem to przerobić on zastępuje poszczególne zmienne z tablicy wartością {fill....} w sumie o to Ci chodziło tylko potrzebujesz inną konstrukcję tablicy... porównaj sobie to co miałeś:
z tym:
lub z tym:
przy czym zmienne dałem w pojedyńczym cudysłowiu gdyż nie znam ich wartości '$b40' więc wyświetla się tekst - lecz jeśli to ma być określona nazwa elementu tablicy nie musisz dawać cudzysłowia - przy czym wydaje mi się że jednak nie potrzebujesz tego tylko "podtablicę" z ponumerowanymi elementami czyli wystarczyło by Ci raczej tylko: [php]$h5['zjaw'][40]='ble';$h5['zjaw'][41]='jkguk'; -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
czyli W TEN SPOSÓB BEE MÓGŁ PODMIENIĆ WARTOŚĆ ZMIENNYCH PRZY KAŻDYM WYWOŁANIU TABLICY ZE ZMIENNYMI ?
-------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak ale konstrukcję tablicy musiałbyś mieć mniej więcej taką jak podałem niżej a nie tak jak masz...
jak chcesz to tu na forum mogę strukturę wyświetlić... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
będę próbował
![]() -------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, napisałem takie coś:
Będzie to działać? |
|
|
![]()
|
|
będę próbował ![]() potrzebujesz takiej konstrukcji (a jaką drogą to już Twój wybór):
a potem przeglądać w forech ale fragment tablicy czyli $h4['zjaw'] -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:22 |