|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
mam problem z obsługą onclick w liście rozwijanej czyli w tagu option. Zdaje sobie sprawę że jest troszkę takich postów, czytałam je i próbowałam wpleść rady do mojego kodu jednakże wszystko zawodzi. Nie wiem czy jest to winą php dodanego w tym tagu dlatego prosze was o wskazówki. To jest moja lista rozwijana: <select name="select_urgency"> <option onclick="$('#form_urgency').val('Low');$('#form').submit();" <?if(!empty($_POST['urgency']) && $_POST['urgency']=='low') echo 'SELECTED'?> />Low</option> <option onclick="$('#form_urgency').val('Medium');$('#form').submit();" <?if(!empty($_POST['urgency']) && $_POST['urgency']=='medium') echo 'SELECTED'?> />Medium</option> <option onclick="$('#form_urgency').val('High');$('#form').submit();" <?if(!empty($_POST['urgency']) && $_POST['urgency']=='high') echo 'SELECTED'?> />High</option> <option onclick="$('#form_urgency').val('Urgent');$('#form').submit();" <?if(!empty($_POST['urgency']) && $_POST['urgency']=='urgent') echo 'SELECTED'?> >Urgent</option> <option onclick="$('#form_urgency').val('All');$('#form').submit();" <?if(empty($_POST['urgency']) || $_POST['urgency']=='all') echo 'SELECTED'?> />All</option> </select> Może dodam jeszcze że oczywiście powyższe rozwiązanie działa pod FF. Zgóry dziękuje i Pozdrawiam Monika |
|
|
|
miamaji Java i html 16.01.2009, 00:40:38
ziqzaq Może spróbuj to obsłużyć przez zdarzenie "onc... 16.01.2009, 01:53:43
miamaji Po pierwsze dziękuje za odpowiedź Po drugie w 100... 18.01.2009, 17:33:31
ziqzaq Hejka.
Nie wiem czy nadal chodzi o ten sam problem... 18.01.2009, 18:44:53
miamaji Bardzo dziękuje za pomoc, pomogło. Wielkie dzięki 10.02.2009, 22:36:37 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 04:50 |