![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem: Robię dziennik szkolny, dający nauczycielom możliwość wstawiania uczniom ocen do bazy za pomocą www. Chciałabym zrobić dwa zależne selecty: - klasa - uczeń klasy wybranej powyżej. Chciałam skorzystać ze sposobu znalezionego na stronie: http://ajaxin.pl/2007/02/22/zalezne-od-sie...tmlowe-selecty/ ale nie chce mi działać :/ wyświetla mi klasy danego nauczyciela, ale nie chce wyświetlać uczniów po wybraniu klasy (select jest aktywny ale nic w nim nie ma...) Baza wygląda +-tak: KLASY(klasa, matematyka, biologia...) np KLASY(2e, kowalski, wesolowski...) UCZEN(id_ucznia, ..., klasa..) np UCZEN(1001, ... , 2e...) wyszukiwanie trochę uprościłam (wyszukanie klas nauczyciela, to akurat mi działa, więc żeby nie zaśmiecać zbędnym kodem, to wpisałam na sztywno szukaj klasy gdzie przedmiot="kowalski") Podejrzewam, że nie do końca (albo i wcale :/) nie rozumiem przekazywania zmiennej $_GET i coś tam pomieszałam...mógłby ktoś spojrzeć profesjonalnym okiem na te dwa kody i podsunąć co może być nie tak? bo już mam mroczki przed oczami jak na to patrzę... moje pliki: nauczyciel.php
ddl.php
Ten post edytował fisz 16.01.2009, 00:22:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:21 |