Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

6 Stron V  « < 4 5 6  
Reply to this topicStart new topic
> 14lat - co dalej?
piotrooo89

Newsman

Grupa: Moderatorzy

Cytat(Puciek @ 10.02.2009, 13:30:30 ) *
I klasyczna ucieczka w "to jest moje prywatne zdanie" kiedy usilujemy wyjsc z dyskusji w ktorej nie mamy zadnych sensownych argumentow na popracie swojego zdania.

Czy klasyczna, nie wiem, możliwe. Być może jestem nie zaznajomiony ze względu na mój młody wiek, ale od zawsze było mi mówione że swoje kompetencje potwierdzasz papierem, tytułem przed nazwiskiem a dopiero na kolejnym miejscu umiejętnościami. Nie wiem czy to jest słuszny pogląd, być może.

Ale to nie zmienia faktu że aby dostać się na studia techniczne potrzebna jest matematyka/fizyka, a o tym jest temat.
Go to the top of the page
+Quote Post
Eagle

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Fizyka jest potrzebna do dostania się na studia o kierunku technicznym (przykładowo PWR)
Część pracodawców wymaga mgr inż. (można gó**o robić i nieźle żyć) a dopiero później sprawdza Twoje umiejętności.
+Quote Post
Puciek

TAO programowania

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Cytat(piotrooo89 @ 10.02.2009, 14:19:23 ) *
Czy klasyczna, nie wiem, możliwe. Być może jestem nie zaznajomiony ze względu na mój młody wiek, ale od zawsze było mi mówione że swoje kompetencje potwierdzasz papierem, tytułem przed nazwiskiem a dopiero na kolejnym miejscu umiejętnościami. Nie wiem czy to jest słuszny pogląd, być może.
Mi starzy to tez do lba wbijali cale zycie, nawet teraz kiedy udowodnilem ze dyplom mi zbedny trzymaja sie hardo swojej wersji ze bez dyplomu nigdzie nie zajde (troche za pozno, juz dolazlem ;p). Niestety ale papier nie zastapi umiejetnosci
+Quote Post
piotrooo89

Newsman

Grupa: Moderatorzy

Cytat(Puciek @ 10.02.2009, 16:31:52 ) *
Niestety ale papier nie zastapi umiejetnosci

No ba. To się samo przez się rozumie. No ale jednak wiesz mając papier zdobywasz prace w której zdobywasz doświadczenie.
+Quote Post
rzymek01

Ostrzeżenie: (0%)
-----

@Puciek, fizyka nie jest potrzebna w sensie sama w sobie, ale rozwiązując problemy fizyczne nabywasz pewnych umiejętności myslenia, patrzenia z różnych perspektyw, jednakże tych umiejetności można nabywać na wiele sposobów

{OFFTOP}byłbym wdzięczny jakbyś pisał z polskimi znaczkami, bo ciężko się Cię czyta (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) {END}
+Quote Post
Puciek

TAO programowania

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Cytat(piotrooo89 @ 10.02.2009, 17:15:21 ) *
No ba. To się samo przez się rozumie. No ale jednak wiesz mając papier zdobywasz prace w której zdobywasz doświadczenie.
Na papier nikt ci pracy (staz za 600zl/mc to nie praca) nie da, musisz sie wykazac umiejetnosciami praktycznymi, inaczej nie jestes oplacalnym pracownikiem.

@rzymek01: nie ma takiej opcji, alt nawet mam wyskubany ;p
+Quote Post

6 Stron V  « < 4 5 6
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 29.12.2025 - 22:21