![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
problem mój dotyczy tylko PHP, a konkretnie wyszukiwania danych w tablicy. Od razu uprzedzam pytanie: nie mogę danych zapisywać do pliku, nie mówiąc już o bazie danych (ograniczenia serwera). Potrzebuję zrobić krótką listę firm (około 50). Do tej pory była to zwykła tabelka HTML, ale chciałbym móc przeszukiwać dane inną metodą niż przeglądarkowe CTRL+F. Zacząłem walkę z PHP. Pomysł jest taki: dane każdej firmy umieszczam w tablicy np. Kod $tab[] = '<p class="cos_tam">Firma Taka a Taka, Warszawa</p>' i tak dla każdej firmy. Tablicę wyświetlam sobie pętelką i firmy wyświetlają się po kolei róznymi kolorkami zgodnie z "class" (czyli OK;) Problem: wyszukiwarka, w postaci inputa. Wrzucam wpisaną przez 'wyszukiwacza' wartość w zmienną $szukane. I teraz; jak zrobić aby skrypt porównał wartość $szukane z tablicą i wyświetlił cały rekord, nawet gdy wpisze się w wyszukiwarkę fragment wpisu z tablicy np. wpisanie "tak" spowoduje wyświetlnie rekordu z firmą: "Firma Taka a Taka", bez względu na wielkość liter. ktoś wie jak to zrobić? a może jest jakaś inna metoda na ugryzienie tematu wyszukiwania w zawartości strony? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:00 |