![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Znowu mam problem. W tylko jednej stronie są dwa miejsca na artykuły (sam text, niesformatowany, bez znaczników). Chciałbym aby była możliwość zmiany tych artykułów ze strony administracyjnej (taki mini CMS-ik). Umiem to zrobić z bazą danych , ale może jest jakiś prostszy sposób . Jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo sposób proszę o odzew. pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy jak masz przechowywane te artykuły. Jeśli całość przechowujesz w bazie - rozwiązanie wydaje się być oczywiste, z resztą chyba najbardziej banalne z możliwych.
-------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chciałbym aby była możliwość zmiany tych artykułów ze strony administracyjnej - no to bierz się do roboty, a jak już coś zrobisz i napotkasz jakiś problem, to możesz go zgłosić na forum. Jeśli chcesz, żeby ktoś zrobił za Ciebie, to daj ogłoszenie w odpowiednim dziale i zaproponuj adekwatne do tej pracy wynagrodzenie. Ja też mam problem, bo chcę, aby user mógł dołączać dodatkowe style do modułu wyników spółek giełdowych, ale żaden pomysł tu nie pomoże - trzeba po prostu napisać trochę kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Artykuły są na razie jako akapity w HTML, wyobrażam to sobie tak, by zastąpić je zmiennymi , tylko jak bez bazy danych ją przechowywać (i czy to możliwe).
Nie chcę by ktoś to robił za mnie tylko naprowadził mnie , jeśli to w ogóle możliwe. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostsze co może być to przechowywanie artykułów/treści w plikach .htm/.html na zasadzie jeden plik - jedna strona i wyświetlanie/edytowanie/usuwanie tych plików.
|
|
|
![]()
|
|
Tylko , że te dwa texty do wstawienia to tylko malutka część strony, texty są w Div-ach a dookoła różności jak to na stronie(grafika , flash).
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie o to mi chodziło , dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:36 |