![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam skrypt, który jest zakodowany w IONCUBE. Mam jednak możliwość definiowania szablonów graficznych. Przykładowych szablon dla koszyka zamówień wygląda tak: Kod <table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="komorka-naglowek" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_NAGLOWEK}" valign="top"><div class="kolor-11" style="margin-left: {MARGINES_LEWY}; margin-top: {MARGINES_GORNY}; margin-bottom: 2">{JEZYK_KOSZYK}</div></td></tr></table><table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="komorka-czesc-wlasciwa" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_CZESC_WLASCIWA}"><div style="margin: 10">{ZAWARTOSC}</div></td></tr></table><table width="100%" class="tabela-normal"><tr><td class="komorka-odstep"></TD></TR></TABLE> Czy ktoś wie połączenie czego z HTMLem to jest (te nawiasy {} ) ? Sądzę, że skrypt ładuje zawsze na początku plik config.php, który nie jest zaszyfrowany, więc w pliku config.php mógłbym dodać obiekty na których mi zależy, a skorzystać z nich potem w szablonie. Niestety w szablonach bezpośrednio nie działa PHP. Z góry dzięki Robert Ten post edytował sloma102 14.01.2009, 22:55:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozliwe ze to szablon smarty sproboj kod php {php} {/php}
http://www.smarty.net/manual/en/language.function.php.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie przeszło
dopisałem do szablonu {php}echo "costamcostam";{/php} i na stronie sklepu zobaczyłem dokładnie to samo, czyli: {php}echo "costamcostam";{/php} ![]() Ten post edytował sloma102 15.01.2009, 23:48:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie musi być Smarty - prędzej jakiś autorski system szablonów - mój wygląda identycznie, a do smarty mu daleko. Taki system najczęściej podmienia zmienne zdefiniowane jako {ZMIENNA} -a tak przy okazji, to kod tego szablonu jest beznadziejny, takie rzeczy robi się w CSS, tak np. wygląda szablon mojego systemu newsów:
- oczywiście llink dodawania komentarza czy podpis autora też ma swój templacik, cała strona także swój - na takiej zasadzie to działa. Jeśli autor tego systemu miał choć trochę oleju w głowie, to wypisał w panelu (albo chociaż w dokumentacji) wszystkie zmienne, które są dostępne i których można używać w tym templacie. Musisz odnaleźć fragment kodu, który odpowiada za karmienie templatu zmiennymi, coś w stylu: i dołączyć do niego swoje. Prawdopodobnie taki system "łyka" zmienne w postaci tablicy, której klucz jest identyczny jak nazwa zmiennej w szablonie, np. $tresc['N_TYTUL'] = 'Witamy'; Musisz spróbować podpiąć swoje zmienne, nie powinno to być trudne. |
|
|
![]()
|
|
czyli metodą prób i błędów bo skrypt jest cały zakodowany w IONCUBE:)
no nic, dziękuję i popróbuję |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:25 |