![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, że w zależności od tego jaki kolor wypełnienia ma wiersz tabeli, muszę go zmienić na inny, mam taką funkcję, która nie działa:
Kod function AktywDeaktyw(tabela)
{ var table = document.getElementById(tabela); var cells = table.getElementsByTagName("td"); if(cells[i].style.background == '#CCCCCC') { cells[i].style.background = '#FFFFCC'; } else if(cells[i].style.background == '#FFFFCC') { cells[i].style.background = '#CCCCCC'; } return false; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli o to chodziło. + http://www.javascriptkit.com/domref/tableproperties.shtml Edit:: Może dorzuce jeszcze jedno rozwiązanie żeby ludziska nie pisali ze jak jest Kod <tr bgcolor="yellow"> to nie działa odpowiedzią jest pobranie atrybutu Kod oTable.rows[ i ].getAttribute( 'bgcolor' ) // zamiast oTable.rows[ i ].style.backgroundColor pzdr. Ten post edytował Ociu 15.01.2009, 07:58:16
Powód edycji: Poprawiłem BBCode (ociu)
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Dzięki wielkie za odpowiedź, dzisiaj sprawdziłem to rozwiązanie i jednak to
Kod oTable.rows[ i ].style.backgroundColor działa zamiast Kod oTable.rows[ i ].getAttribute( 'bgcolor' ) Do tego zmodyfikowałem trochę tą funkcję, to ją wkleję, może się komuś przyda Kod function AktywDeaktyw() { var table = document.getElementById('id_tabeli'); for(i=0; i< table.rows.length; i++) { if(table.rows[i].style.backgroundColor == 'rgb(255, 0, 0)') //Odpowiednik red { table.rows[i].style.backgroundColor = 'rgb(0, 255, 0)'; //Odpowiednik green } else if(table.rows[i].style.backgroundColor == 'rgb(0, 255, 0)') { table.rows[i].style.backgroundColor = 'rgb(255, 0, 0)'; } } } Definicja wiersza tabeli wygląda tak: Dodam jeszcze, że pod Internet Explorer ten kod nie działa. Żeby działał również pod IE, trzeba używać definicji słownych:
Kod table.rows[i].style.backgroundColor == 'red'
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie patrzyłem na kod JS, ale brakuje ";" w CSS - więc może dlatego 'nie działa'
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 08:32 |