![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Rogoźno Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dodaje rekord do bazy prawidłowo, lecz chciałbym przy tym sprawdzić czy istnieje imię i nazwisko w bazie żeby kolejna osoba nie duplikowała nazw. I kolejna rzecz to sprawdzenie czy wszystkie rekordy wpisane do formularza są uzupełnione. Wyrzeźbiłem coś takiego, dodaje rekord ale tych warunków coś nie sprawdza co mam w kodzie. Nie wiem wogole czy dobrze je zrobilem wiec jakby co prosze o korekte i pomoc. Dzięki
Po wykonaniu tego kodu mam komunikat że rekord został dodany poprawnie pomimo iż imie jest to samo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zobacz tak
Oraz tutaj zamienił bym || na && by sprawdzał czy wszystkie pola nie są puste czyli
Ten post edytował kefirek 14.01.2009, 21:15:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Rogoźno Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stary rispect, szacun czy cokolwiek tam jeszcze sie gada (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Działa idealnie. Wielkie dzięki za taką szybka odpowiedź |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:23 |