![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam spory problem. Muszę wybrać dane z bazy danych w kolejności od największej do najmniejszej. Mam tabelę z nazwą użytkownika, jego oceną, oceną jego ceny i ilością ocen. Piszę więc takie zapytanie:
ale niestety wychodiz na to że dane w ogóle nie są sortowane. jaka może być tego przyczyna? i jak to ew. zmienić Ten post edytował MWL 14.01.2009, 20:20:40 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skad pomysl ze nie są sortowane? Pokaz przykladowy wynik
`rate_count` i `rate_engineer` to pola typu varchar czy int ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwyczajnie nie są, nie mam jak tego pokazać a chyba screenu nie chcesz z php my admin.
a jeśli chodzi o typy pól to są to int'y Ten post edytował MWL 14.01.2009, 21:09:17 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat a chyba screenu nie chcesz z php my admin. no jak wolisz recznie mi tu wpisac to moze byc i recznie No przeciez bez powodu nie prosze bys podal... Nie musi byc wszystkich, ale ze 20. Lista rekordow przed sortowaniem i po. Mozesz tez dac srcreena definicji tabeli -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:10 |