![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy możliwe jest takie ustawienie (np. mod_rewrite) aby adres w pasku lokalizacji pozostał ten sam a zmienił się katalog? Chodzi o to, żeby po wejściu na sub.domena.pl skrypt pobierał z bazy danych katalog, w który powinien wejść(np. skrypt1 lub skrypt2), następnie otwiera katalog(sub.domena.pl/skrypt1/) lecz adres nie zmienia się. Dodam, że chodzi o dynamiczne sub-domeny więc ustawienia DNS odpadają. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem w miarę jasno. Z góry dziękuję za udział w dyskusji, pozdrawiam mati0090 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podepnij subdomenkę pod katalog i includuj katalog pobrany z bazy...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje rozwiązanie, drogi kolego, sprawdzi się jedynie gdy w katalogu który chcę includować znajduje się jeden, bądź niewielka ilość plików. W moim przypadku mówimy o bardzo rozbudowanym skrypcie z wieloma podkatalogami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc:
- Plik htaccess który umożliwia tą akcję nie może łączyć się z mysql ale można ustawić że gdy ktoś pyta się o www.domena.pl pokazujesz mu www.domena.pl/katalog1 nie pokazując ścieżki. - By rozwiązać problem z mieniającym się katalogiem to przy zmianie katalogu na inny można generować nowy plik na podstawie danych z mysql i od użytkownika/administratora. I to było by na tyle, jeśli chcesz ukryć tek katalog innej metody niż .htaccess nie ma a bynajmniej owej nie znam... ![]() Pozdrawiam -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 03:23 |