![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerabiam http://www.symfony.pl/dokumentacja/pierwsz...ojekt_z_symfony
Jako że tamta tabela w tym poradniku z "Inicjalizacja modelu danych (data model)" jest pusta znalazłem na internecie chyba to samo: Kod <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <database name="propel" defaultIdMethod="native" noxsd="true"> <table name="weblog_post" phpName="Post"> <column name="id" type="integer" required="true" primaryKey="true" autoIncrement="true" /> <column name="title" type="varchar" size="255" /> <column name="excerpt" type="longvarchar" /> <column name="body" type="longvarchar" /> <column name="created_at" type="timestamp" /> </table> <table name="weblog_comment" phpName="Comment"> <column name="id" type="integer" required="true" primaryKey="true" autoIncrement="true" /> <column name="post_id" type="integer" required="true" /> <foreign-key foreignTable="weblog_post"> <reference local="post_id" foreign="id"/> </foreign-key> <column name="author" type="varchar" size="255" /> <column name="email" type="varchar" size="255" /> <column name="body" type="longvarchar" /> <column name="created_at" type="timestamp" /> </table> </database> wywołuje "symfony propel-build-model" i napisane jest że powinno mi wygenerować jakieś klasy w lib/model ale mam tam tylko plik ".sf" Na koniec tego polecienia mam: BUILD FINISHED TOTAL time :2.3450 seconds >> file- d:\wamp\www\symfony\config\generated-schema.xml Dostaję 4 razy: Notice: Undefined index : in {Sciezka do pliku}\util\Spyc.class.php on lline 203 i 5razy Notice: Undefined index : in {Sciezka do pliku}\util\Spyc.class.php on lline 923 Proszę pomóżcie mi, są to moje pierwsze kroki z frameworkami. Dobra doszedłem do tego, błąd jest w tym tutorialu w schema.yml należy wpisać: Kod propel: weblog_post: _attributes: { phpName: Post } id: title: varchar(255) excerpt: longvarchar body: longvarchar created_at: weblog_comment: _attributes: { phpName: Comment } id: post_id: author: varchar(255) email: varchar(255) body: longvarchar created_at: Na tą chwilę wszystko działą. W razie problemów zapraszam na eng wersje kursu http://www.symfony-project.org/tutorial/1_0/my-first-project -------------------- Nikt nie ma dostatecznie dobrej pamięci, aby kłamać zawsze z powodzeniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:24 |