![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Proszę o radę co robię nie tak. Chcę umieścić cookies na stronie odwiedzającego w ten sposób. A w pliku button.php mam:
I tak jak użyje plik bezpośrednio w przeglądarce, to mi zapisze cookies, ale ja ten kod chce umieszczać na zaprzyjaznionych stronach i wtedy cookies mi nie zapisuje. Czy jest możliwe by zapisami cookies, proszę o pomoc. -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 22 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Raniżów/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza tym skoro to czysty kod php to nie ma potrzeby buforowania go (button.php).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale ja to chce używać na innych nie moich stronach dlatego uzywam buforowania
niestety poniższy kod nie działa:
jak wspomnialem wpisujac adres bezposrednio do przegladarki cookies sie pojawia, a w tym kodzie z 1 posta niestety nie ma -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat chce umieszczać na zaprzyjaznionych stronach i wtedy cookies mi nie zapisuje. Jeśli dobrze rozumiem, to chcesz, aby ciastka były zapisywane dla stron, dla których są statsy? W ich domenie nie umieścisz, nie da się. Ciastka będą widoczne wyłącznie z domeny statystyk. Cytat jak wspomnialem wpisujac adres bezposrednio do przegladarki cookies sie pojawia, a w tym kodzie z 1 posta niestety nie ma Nie wiem, o co Ci teraz chodzi... O ten z setcookies? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
zasada jest taka ze chce stworzyc licznik odwiedzin "zaprzyjaznionych stron"
Wymyśliłem ze bede udostępniał kod typu : gdzie "u" bedzie id usera w bazie, a cały skrypt myslalem w ten sposób ze wysyłam cookie o nazwie "stat_".$_GET[u], poźniej sprawdzam czy istnieje takie cookie o nazwie np. "stat_1" jeżeli tak to nie liczy UU w przeciwnym wypadku dodaje 1. cały skrypt jednak nie wysyła cookie tak jak chce
Ten post edytował grzegorz_g 14.01.2009, 22:34:29 -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wymyśliłem ze bede udostępniał kod typu : tu masz błąd w kodzie bo powinno być co najmniej tak: ok, a nie lepiej dać do wklejenia większy kod wraz z kodem w JS, i to on bedzie wysyłał cookies i sprawdzał? albo ty możesz w swojej bazie danych zapisywac np. ip usera i sprawdzać w ten sposób -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
tak tylko zapis do bazy odpada bo kod pojawia sie na ok. 100 stronach ze srednia odwiedzin ok. 3000 uu co daje ogromną ilość zapytań do bazy, dlatego szukam innego rozwiązania
-------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
Cytat 3000 uu co daje ogromną ilość zapytań do bazy, dlatego szukam innego rozwiązania Zapisujesz żądania do pliku dziennika, potem - co np. godzinę - wczytujesz ich zawartość i do bazy (już zbiorczym zapytaniem) czyszcząc logi. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak tylko zapis do bazy odpada bo kod pojawia sie na ok. 100 stronach ze srednia odwiedzin ok. 3000 uu co daje ogromną ilość zapytań do bazy, dlatego szukam innego rozwiązania czyli wychodzi dziennie tylko 300000 wpisów, dla mysql to nie jest tak dużo, oczywiście codziennie o 24:00 byś czyścil ![]() -------------------- :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:16 |