![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
chciałbym wykorzystać listę definicji do budowy formularza. W znaczniku <dt> znajdzie się etykieta, natomiast w <dd> pole formularza. Chciałbym aby całość wyglądała tak: Kod [etykieta] [pole] [etykieta] [pole] Jeden formularz może skadać się z kliku <dl> (jako osobne listy) i chciałbym aby każda lista kończyła się podkreśleniem czyli: Kod [etykieta] [pole] [etykieta] [pole] ----------------- [etykieta] [pole] [etykieta] [pole] ----------------- Jednak nie mam pojęcia jak uzyskać dolne obramowanie (w sposób ładny, bez dawania <hr> czy innych znaczników). Aktualnie mam taki kod HTML: oraz CSS:
Zawsze jednak obramowanie pojawia się u góry. Wiem w czym jest problem (dodając przed </dl> diva z clear: both jest ok) ale nie wiem za bardzo jak go obejść z użyciem dl. Macie jakieś sugestie? Z góry dzięki za pomoc, pion PS: w razie czego przeniosę tą linię z <dl> na zwykłe <hr> na końcu i pozamiatane. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla fieldset dl też daj float:left;
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Dzięki nevt - jak zwykle w Twoim przypadku pomoc konkretna!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:06 |