Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Apache][MySQL][PHP5], Problem z plikiem php.ini
Xeor^
post 13.01.2009, 22:53:47
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Przeszukałem dobry kawał internetu, od polskich stron po manual i angielskie fora. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.

Mam Apache - nie mialem zainstalowanej usługi to próbowałem ją doinstalowac i wyszło tak że mam 3 usługi w Apache:
Apache

Apache2

Apache2.2

Druga sprawa, niby php działa, pliki się wyknują, lecz jak chciałem postawić phpMyAdmin wyskoczyło że nie ma odpowiedniego modułu.

Doszedłem do wniosku że nie czyta mi pliku php.ini tak jak powinien, phpinfo(); zwraca:

Configuration File (php.ini) Path: C:\WINDOWS, jeżeli już przerzucam plik do C:\WINDOWS (normalnie go mam w D:\Apache\php5) to po restarcie phpinfo(); zwraca białą stronę, tak samo ten plik:
<?php echo '?'; ?> - jeżeli usunę z C:\WINDOWS plik działa poprawnie ale mam jakąś domyślną konfigurację.

W rozpakowanym folderze mam pliki: pws-php5isapi.reg oraz pws-php5cgi.reg. niepotrzebnie je kliknąłem instalując php może to tego wina, próbowałem jakoś dogrzebać się w rejestrze ale nie udaje mi się to.

Chce pomoc z tym jak mam zmusić Apache do korzystania z konkretnego pliku php.ini korzystałem z php-5.2.8-Win32.zip mam Windows XP Pro.

Proszę o pomoc.

--------------------
Nikt nie ma dostatecznie dobrej pamięci, aby kłamać zawsze z powodzeniem.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:12