![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Troche nie wiedziałem, jak sformułować ten temat ![]() ciąg znaków Cytat Pierwsza część wiadomości <stop> Następna część po przepuszczeniu go przez funkcję, zwraca ona: Cytat Pierwsza część wiadomości (bez <stop>)Funkcja wyświetla tekst do momentu aż natrafi na <stop> (nie wyświetlając go) Czy istnieje taka funkcja wbudowana w php ? czy raczej musze poszukać jakiejś napisanej przez programistów ![]() Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc ! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: Świdnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj wyrażeń regularnych (preg_match_all" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual lub ereg" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - oczywiście to pierwsze lepsze) lub czegoś takiego
Ten post edytował Tales 12.01.2009, 22:21:31 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrażeń regularnych nie polecał bym z tego powodu że są znacznie wolniejsze niż str*, a co do tego zadania można wykorzystać explode, jeśli możemy wykonać coś po najmniejszej linii oporu nie ma co kombinować...
Dzięki temu możemy w łatwy sposób pobrać kolejne elementy np: $text[1],$text[2], $text[3] itd. Oczywiście separator '<stop>' nie będzie widoczny. Pozdrawiam -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cholera, że też na to nie wpadłem
![]() dzięki za pomoc ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:55 |