![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc, podstrony na mojej stronie sa podmieniane za pomoca funkcji switch ktora odbiera wartosc "$id = $_GET['id']" z linkow "?id=1,2,.." Mam drobny problem, chce na jednej z podstron umiescic automatyczne przejscie na inny id np "?id=8", nie chce aby uzytkownik klikal w link "<a href="?id=8">Co stam</a> tylko po spelnieniu jakiegos warunku zostal odrazu przeniesiony na podstrone z nr 8. Jak w skrypcie wskazac dla switch zmiane z podstrony z np id=1 na id=8, probowalem to zrobic metoda prob i bledow ale cos mi nie wychodzilo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba sie troche nie wczytales w temat...?!? Kod switch ($id = $_GET['id'])
{ case 1: include($fol.'strona1.php'); break; . . . case 8: include($fol.'strona8.php'); break; } Ten post edytował mozejednaknie 12.01.2009, 16:24:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i w czym masz problem ? co ma mi udowodnic ten kod ktory pokazales? jak ktos wejdzie na strone z id = 1 to ma go przeniesc na 8 tak ?
|
|
|
![]()
|
|
No i w czym masz problem ? co ma mi udowodnic ten kod ktory pokazales? jak ktos wejdzie na strone z id = 1 to ma go przeniesc na 8 tak ? Tak, jak wejdzie na strone z case 1 i okreslony warunek zostanie spelniony to chce aby zostal automatycznie przeniesiony do case 8, aktualnie zrobilem to w JS ale chce to zrobic w PHP Kod window.location = "?id=8"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A o header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual słyszałeś? Masz tam przykład na przekierowanie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kod ...
case 1: case 8: $page = $_GET['cos']==2 ? 8 : 1; include($fol.'strona'.$page.'.php'); break; ... |
|
|
![]()
|
|
A o header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual słyszałeś? Masz tam przykład na przekierowanie. Cytat Nie chce robic tego przez header. @down Dobra mniejsza z tym zostane przy JS... Ten post edytował mozejednaknie 12.01.2009, 16:59:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Podasz jakiś zasadny powód? Bo nie bardzo przekierujesz bez header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, jeśli chodzi o stronę serwera.
Głośno myśląc: przeorganizuj swój skrypt, aby najpierw realizował logikę, potem wypluwał treść. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 18:31 |