![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
W .htaccess mam
Kod RewriteEngine On i niestety przy próbie otworzenia abc.xerif.pl wywala błąd 500. Metodą prób i błędów doszedłem do tego, że RewriteRule powoduje ten błąd, dlaczego?RewriteCond %{HTTP_HOST} (.*).xerif.pl$ RewriteRule ^(.*)$ skrypty/subdomena.php?s=$1/$2 [L] najciekawsze jest to, że jak zamiast skrypty/subdomena.php?s=$1/$2 dam skrypty/bla.htm to wszystko działa :shock: Jak to rozwiązać? Jaki może być powód występowania błędu 500 przy próbie przekierowania na plik .php? Struktura plików: Kod xerif.pl/
|--.htaccess |--skrypty/ |--subdomena.php BŁĄD |--qwerty.php BŁĄD |--abc.txt OK |--a.htm OK -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to przez to, że apache nie wie co to $2 ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
$2 to podobno subdomena, ale nawet jeśli nie, to tak nie jest, bo próbowałem również:
Kod RewriteRule ^(.*)$ skrypty/subdomena.php [L] Kod RewriteRule ^(.*)$ skrypty/qwerty.php [L] Kod RewriteRule ^(.*)$ skrypty/qwerty.php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat $2 to podobno subdomena, ale nawet jeśli nie, to tak nie jest, bo próbowałem również: Jeśli chcesz użyć podstawnika z RewriteCond, to wpisz coś takiego; Kod RewriteRule ^(.*)$ skrypty/subdomena.php?s=%1/$1 [L] założyłem format subdomena/plik -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, niestety to nie rozwiązuje problemu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To po co wlepiasz "pomógła"?
![]() Nie rozwiązuje, czyli co się dzieje...? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Odnalazłem logi:
Kod [Mon Jan 12 23:29:01 2009] [error] [client 79.186.154.245] mod_rewrite: maximum number of internal redirects reached. Assuming configuration error. Use 'RewriteOptions MaxRedirects' to increase the limit if neccessary. Powyższe błędy występują tylko w przypadku 'przekierowania' na plik *.php.[Mon Jan 12 23:29:01 2009] [error] [client 79.186.154.245] Request exceeded the limit of 20 internal redirects due to probable configuration error. Use 'LimitInternalRecursion' to increase the limit if necessary. Use 'LogLevel debug' to get a backtrace. Działa: Kod RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} (.*).xerif.pl$ RewriteRule ^(.*)$ abc.txt [L] Nie działa (powoduje te błędy z logów): Kod RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} (.*).xerif.pl$ RewriteRule ^(.*)$ qwerty.php [L] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:00 |