![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
korzystam z biblioteki advAjax i napotkałem w niej na mały problem: Problem dotyczy poniższej funkcji:
Dlaczego funkcja npCreateMenu nie zwraca 1? np. echo npCreateMenu(x,y); Dodam że jakis_div jest prawidłowo wypełniany, błędów brak. Ten post edytował windman 12.01.2009, 12:24:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Uzywaj bbcode!!!
Cytat np. echo npCreateMenu(x,y); To tak nie dziala. Zamiast return 1 daj se alert(1) to moze cos zobaczysz. A nastepnie poczytaj troche na jakiej zasadzie dziala ajax -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tak nie dziala. Zamiast return 1 daj se alert(1) to moze cos zobaczysz. A nastepnie poczytaj troche na jakiej zasadzie dziala ajax Skoro to tak nie działa to co maożna zrobic aby funkcja zwróciła odpowiednią wartośc gdy Ajax zrobi już swoje? Przybliże trochę problem: mam funkcje: test
która jak widac wywoluje 3 inne, które wykonują zapytania AJAX. Problem w tym, że funkcja ajax2 nie może się uruchomic zanim funkcja (a scislej AJAX, który siedzi w niej) ajax1 nie zakończy działania. To samo dotyczy funkcji ajax2 i ajax3: ajax3 dopiero jak ajax2 zakonczy dzialanie. Dodam jeszcze, że nie mogę wywołac funkcji ajax2 w onSuccess z funkcji ajax1. Obsługiwac to musi zewnętrzna funkcja. Ten post edytował windman 12.01.2009, 12:58:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Problem w tym, że funkcja ajax2 nie może się uruchomic zanim funkcja (a scislej AJAX, który siedzi w niej) ajax1 nie zakończy działania. To samo dotyczy funkcji ajax2 i ajax3: ajax3 dopiero jak ajax2 zakonczy dzialanie. Nie wiem jak to jest w advAjax ale w mintAjax w obiekcie Request jest takie cos jak grupowanie polaczen poszukaj moze w advAjax tez jest takie cos. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Cytat grupowanie polaczen Jest. Ale żeby funkcja cos zwracała to ajax musi działac w sposob synchroniczny. Bodajze w advajax da sie to zrobic. Ale to oznacza ze zawiesisz javascript i dzialanie strony na czas ladowania danych przez ajax. Czy warto? Nie. Lepiej oprogramowac to tak ze wywolasz z funkcji onSuccess inna funkcje ktora ma robic cos dalej po zaladowaniu ajaxa albo poprostu wykonac to w onSuccess Ten post edytował wookieb 12.01.2009, 18:00:03 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:52 |