![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
mam taki problem , mam formularz a w nim pole kombi gdzie sa różne wartości do wybrania z listy , chciał bym aby po wybraniu wartościu "umów" z tej listy , pojawiło mi się dodatkowe pole w formularzu daty i godziny , jak to zrobić , skrypt kalendarza już mam.Z polem do godziny nie mogę sobie poradzić , ale ten problem jakoś rozwiązę. będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 21.09.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Javascript. Dodajesz normalnie te dofatkowe pola, obejmujesz je divem. W css dla diva ustawiasz display: none. Potem znów Javascript - ustawiasz funkcję, gdy user zmieni wartość pola kombi - jeśli da "ustaw", to funkcja pokazuje tego diva (zmienia display w css).
-------------------- Pozdrawiam, AdvMDev
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz pobrać wartość z selecta np. tak:
//nie wiem jakiego bbcode użyć do JS. Na forum było kilka gotowych przykładów, poszukasz to znajdziesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już sobie poradziłem z tum problemem , kalendarz mam w osobnym pliku ,
a to skrypt który po wybraniu slecta pokazuje dodatkowe pola gdzie jedno jest powiązane z kalendarzem i po kliknięciu w pole pojawia sie kalendarz i wstawia do tego plola wartość z kalendarza. nie wiem jak zrobić aby te dodtakowe pola znikały jak wybiorę inną wartośc niż "umow" z selecta. dziękuję za rady
Ten post edytował kozioł 19.01.2009, 13:03:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:24 |