![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka mam problem :(Robie na forum rozpoznawanie państw i mam do dyspozycji tylko IP
Koleś podaje ip i musze sprawdzic skad to ip jest ![]() -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
Sprzęt: Noteook BenQ A33E ___________________________________________________ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co znalazles ? ze Ci nie pasuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem pobieranie z ip hosta i ostatnie litery ale przeciez jak będzie com albo .info to takiego państwa nie ma
![]() -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest jeszcze jeden sposób.
Do statystyk na http://www.oplossing.net/ jest dołączona baza danych z zakresem IP i przypisanymi im krajami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Enceladus
Warsztat: bez warsztatu Aktua |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2003 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się!
![]() [php:1:9def41a64d]<?php $host="forum.php.pl"; $host_odwroc = strrev("$host"); $oddziel = explode(".", $host_odwroc); $oddziel_odwroc = strrev("$oddziel[0]"); echo "$oddziel_odwroc"; ?>[/php:1:9def41a64d] Zapisuje host od tyłu, wyciąga to co jest przed pierwszą kropką i odwraca spowrotem. -------------------- tnij.org - skracanie, maskowanie długich linków
|
|
|
![]()
|
|
Cytat jest jeszcze jeden sposób.
Do statystyk na http://www.oplossing.net/ jest dołączona baza danych z zakresem IP i przypisanymi im krajami. Nie wiem dlaczego ale juz ten adres nie działa a bardzo by sie przydało. A co do: Cytat Da się!
![]() [php:1:adb7234865]<?php $host="forum.php.pl"; $host_odwroc = strrev("$host"); $oddziel = explode(".", $host_odwroc); $oddziel_odwroc = strrev("$oddziel[0]"); echo "$oddziel_odwroc"; ?>[/php:1:adb7234865] Zapisuje host od tyłu, wyciąga to co jest przed pierwszą kropką i odwraca spowrotem. To przeciez mowiłem ze jak będzie .com albo .info to nie wyciągne z tego państwa ![]() -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2003 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aha, fakt, nie zauważyłem. Ale może komuś się przyda.
![]() -------------------- tnij.org - skracanie, maskowanie długich linków
|
|
|
![]()
|
|
Wlasnie sie zastanawialem po co to podales
![]() Pomijajac jednak, ze nie o to chodzilo to ta metoda jest malo wydajna, wiec proponuje taki zapis: [php:1:77f8273b29]<?php $host = "example.com.pl"; $domena = ''; if ( preg_match( '/.*.(.*)$/', $host, $match ) ) { $domena = $match[1]; } print "Domena hosta: ".$domena; ?>[/php:1:77f8273b29] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Widziałem to ale nie wiem nawet co to jest i jak to zastosować !
-------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo prosto...
Pobierz wszystkie pliki z serwera CVS.SourceForge.net dla GeoIP: http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/geoip/php/ Skopiuj do jakiegoś katalogu, wywołaj ten katalog przez przeglądarkę internetową, uruchom plik sample.php i podziwiaj kraj z jakiego pochodzisz... Póżniej proponuję przyglądnąć się całości pliku smaple.php - nic trudnego... te parę linijek Cie chyba nie zamęczy... P.S. Wszystko razem jako ZIP masz pod adresem: https://idn.myftp.org/forum.php.pl/geoip.zip -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:22 |