![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wziąłem z mojej książki skrypt do zabezpieczania sesji. Oto on:
Kod <?php session_start(); $uzytkownik = md5($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] . $_SERVER['REMOTE_ADDR']); if (empty($_SESSION['dane_uzytkownika'])) { session_regenerate_id(); echo "Nowa sesja, zapisywanie zmiennej użytkownik"; $_SESSION['dane_uzytkownika'] = $użytkownik; } if(strcmp($_SESSION['dane_uzytkownika'], $uzytkownik) !== 0) { session_regenerate_id(); echo ("Uwaga! sesję należy rozpocząć od początku"); $_SESSION = array(); $_SESSION['dane_uzytkownik'] = $uzytkownik; }else{ echo ("Połączenie zweryfikowano!"); } Jednak wywala mi błąd: Nowa sesja, zapisywanie zmiennej użytkownik Warning: session_regenerate_id() [function.session-regenerate-id]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at login.php:6) in login.php on line 10 Uwaga! sesję należy rozpocząć od początku Co trzeba naprawić? Ten post edytował sweter 11.01.2009, 22:36:26 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
było setki tysiące razy... na moim blogu jest wyjaśnienie... skorzystaj z tego lub wyszukiwarki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki za pomoc, ale następnym razem daj linka lub głębszą odpowiedź, bo nie wszystkim chce się szukać
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat bo nie wszystkim chce się szukać Chlopie - bez umiejetnosci szukania daleko nie zajdziesz w tej branzy. Bloga najczesciej user ma wpisanego w sygnaturce, a w wyszukiwarke wrzucasz komunikat bledu (ale bez sciezek do twoich plikow) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 15:25 |