![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 7 Dołączył: 24.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
postanowiłem zrobic rejestracje użytkowników wraz z walidacją formularza. Uzyłem biblioteki formchek2.js w wersji 1.2. Wszystko ładnie mi sprawdza tylko nie wiem jak zamiescic walidacje loginu czyli po wpisaniu loginu sprawdza czy istnije taki w bazie, oraz po przepisaniu hasla sprawdza czy jest takie same jak pierwsze. Co do hasła to nie wiem co mam zamiescic w confirm[?] aby byla wartosc z "hasło1" Kod .../* Function: _validateConfirm Private method Perform confirm validations */ _validateConfirm: function(el,ruleArgs) { if (el.validation.contains('required') == false) { //el.validation.push('required'); } var confirm = ruleArgs[0]; if(el.value != this.form[confirm].value){ msg = this.options.alerts.confirm.replace("%0",ruleArgs[0]); el.errors.push(msg); return false; } return true; }, a co do loginu to nie wiem czy bedzie trzeba rozszerzyc tą biblioteke o własna funkcje, czy da się jakoś zrobic w podstawowej wersji, i wykorzystac wczesniej przygotowany skrypt
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a co do loginu to nie wiem czy bedzie trzeba rozszerzyc tą biblioteke o własna funkcje Trzeba rozszerzyć - musisz dodać wywołanie AJAX. Cytat Co do hasła to nie wiem co mam zamiescic w confirm[?] aby byla wartosc z "hasło1" Przecież nie bez powodu potwierdza się hasło, po co tak? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 7 Dołączył: 24.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież nie bez powodu potwierdza się hasło, po co tak? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Nie weim czy się zrozumielismy, haslo1 jest sprawdane pod względem poprawności a haslo2 jest sprawdzane pod względem porawności ORAZ czy jest takie same jak haslo1, po to aby wykluczyc/utrudnic rejestracje botom |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:06 |