![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam drodzy forumowicze mam następujący problem.
Przedstawię go na przykładzie: ~ mam dwie witryny A.com.pl oraz B.com.pl ~ na obie użytkownik musi się zalogować aby obejrzeć treść Niestety klient sobie zażyczył aby po zalogowaniu się na witrynie A.com.pl była możliwość automatycznego przejścia na witrynę B.com.pl. Załóżmy, że zalogowanie na obu serwerach charakteryzuje się ustawieniem
Jak zrobić aby po kliknięciu na linka w witrynie A.com.pl i kliknięciu na linka przejść bez ponownego logowania do witryny B.com.pl Czego nie jestem w stanie zrobić: ~ nie mam możliwość ustawienia wspólnego systemu obsługi sesji (nie ma sensu posiłkować się session_handler()) ~ nie ma możliwości ustawienia wspólnego ciastka Macie jakiś pomysł, jak dokonać takiego cudu? Pozdrawiam Cezar708 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no jak... hmm ... zrobić ukryty formularz i przekazać zmienne na B.com.pl która by odświeżała sesję
-------------------- Amentis dolet!
Deus et patria! » Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zasadzie może się udać, tylko że na A trzeba będzie jakoś utrzymać sesję B i vice versa. Ale to chyba dało by się załatwić...
... sprawdzę, czy zda to egzamin i dam znać... W międzyczasie dostajesz plusa. A czy ktoś ma jakiś inny pomysł? Pozdrawiam Cezar708 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są dwa rozwiązania. Jeden z nich już został przedstawiony. A oto on:
no jak... hmm ... zrobić ukryty formularz i przekazać zmienne na B.com.pl która by odświeżała sesję A oto drugi z rozwiązań: Zrób obie witryny na jednej bazie danych. -------------------- Potrzebujesz pomocy? Umieść nowy temat, lub napisz do mnie na PW lub na moje GG:6347525. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 12 Dołączył: 9.10.2008 Skąd: Tricity.Rumia() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dlaczego akurat sugerujesz zastosowanie jednej BD
![]() Przeciez B nie widzi ciastek(w tym SID) A. Na witrynie A jest obrazek z B i ten obrazek ustawia np cookie z jakims tam uniqkeyem moze byc on taki sam na A i B nie ma to znaczenia ... przy wejsciu na strone skrypt sprawdza w BD czy dany UK jest zalogowany czy nie ... przy logowaniu flage logged in ustawia sie dla wszystkich UK i serwisów danego uzytkownika. Cos jak autologowanie. Chyba ze jest jakis sposob z BD ktorego ja po prostu nie znam ... Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:48 |