![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam próbuje zrobić mini panel admina z dodawaniem aktualności do bazy danych.
Wszystko działa ok tylko datę zawsze zeruje(NULL) $kiedy="Dzisiaj jest ".$dzien_tyg_pl[$dzien_tyg].", ".$dzien." ".$miesiac_pl[$miesiac]." ".$rok."r." później kiedy jest wysyłana do bazy jako data, ale nie działa ;/ a wyświetlanie tej daty działa dobrze ![]() ----------ROZWIĄZANE i drugi problem to Jak dodaje newsy przypisywane jest im kolejne id. poprzez id usuwam je też. i tak mam 3 newsy. 1 , 2 , 3 usuwam 2 zostaje 1 , 3 jak zrobić by wszystkie id po wyżej 2 obniżyły się o 1 i byłoby 1 , 2 ? Ten post edytował prt 11.01.2009, 18:36:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jak zapisuje date do bazy to dodaje funkcją NOW()
i Zapisuje mi aktualną date w mysql ustawiam tylko sposób zapisywania daty w bazie ![]() Ok luzz ale w tym 2 ci nie pomogę bo kompletnie nie wiem he ![]() Ten post edytował _Martin_ 11.01.2009, 15:57:59 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
można napisać specjalny skrypt szukający i zamieniający te luki ale po co?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie racja
![]() Myślałem że da się łatwiej ![]() ok dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 3 Dołączył: 7.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sposobem na przywrócenie kolejności `id` może być utworzenie takiej samej tabeli (lub skopiowanie jej struktury), a potem małym skryptem skopiowanie (wstawienie) wszystkich rekordów do nowej tabeli, usunięcie starej i zmiana nazwy. Trzeba tylko pamiętać o zastosowaniu klauzuli 'ORDER BY `id`, żeby zachować kolejność postów.
Inna sprawa to cel takiego działania. Identyfikator `id` przecież z samego założenia ma być UNIKALNY, a taka operacja burzy tą unikalność. |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem. Już załapałem
![]() A mam kolejny dość dziwny problem, dodaję możliwość załadowania obrazka do wiadomości i tak. Obrazek ma załadować się na serwer tylko nazwa pójdzie do bazy danych. Fragment kodu z formularza i odbioru obrazka:
Później będę dodawał warunki dodania(rozszerzenie itd), ale wyskakuje mi taki błąd:
Stronę mam tymczasowo na lua.pl. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 3 Dołączył: 7.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj chyba leży błąd:
action="admin.php?newsy" nie wiem, czy przy wysyłaniu formularza można używać parametrów. Zerknij też tutaj: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11...mp;#entry557250 Ten post edytował pooh 11.01.2009, 19:27:20 |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem to admin?newsy
ale nic nie dało, wiec użyłem twojego kodu z tamtego postu tak dla próby. i oto efekt :
|
|
|
![]()
|
|
Sorki, walnąłem się z tmp_name. Już poprawione.
|
|
|
![]()
|
|
Tak czy siak mam ten błąd co post nad Tobą ;/
ajajaj ;/ NOWŚĆ!!!
DZIAŁA ![]() Ten post edytował prt 11.01.2009, 22:26:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 14:31 |