![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam kodu lub funkcji, która liczy linie w tekście (w polu textarea). Znalazłem w pliku, ale textarea is not possible to find!
Byłoby w pipe dobrze, gdyby kod liczył słowa. Ten post edytował Malinaa 10.01.2009, 22:22:17 -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie wiem co w tym trudnego jest, ale OK...
Potem sprawdzasz w zdarzeniu onKeyUp w polu TextArea. PS. Google daje odpowiedź :-) Wyrażenie: count lines textarea Pozdrawiam, Largo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 21.09.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W PHP? count_chars("\n") powinno się nadać.
-------------------- Pozdrawiam, AdvMDev
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. I'dont tell this is difficult, I say: can't find. Largo Twój kod to javascript, w <?php ... ?> się wysypie. A nie o to nam chyba chodzi.
2. AdvMDev, dziękuje Twoje wskazówki były dobre. A mój problem rozwiązał kod $liczenie_linii = (substr_count($tekst, "\r\n")) + 1; Pytanie: Czy tak jest naprawdę dobrze? -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Pytanie: Czy tak jest naprawdę dobrze? Nie do końca. Wymaga bowiem wczytania całego pliku do pamięci, co jest mało efektywne. Najprościej i efektywniej można zrealizować to tak:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 08:20 |